funderingar..

Usch idag läste jag att uffe Larsson hastigt gått bort!!De var inge trevligt..han har samma årtal som mej o då får man sej ju en tankeställare om hur kort livet egentligen kan vara.de e nog tur att man inte kan se in i framtiden tror jag.Jag vill inte veta vad o när de ska hända.
Så får man ju inte tänka..nej,jag vet, men kan ändå inte låta bli.Livet e så kort o skört så man ska vårda sina nära o kära..tala om för dom vad dom betyder o tala om för dom att ni älskar dom..även i vardagen..utan anledning..en kram betyder så mycket.Jag vet av erfarenhet att jag själv e ganska dålig på det men jag försöker o jobbar på det.
min man o mina barn betyder så oerhört mycket för mej..vill alltid ha dom nära även om de så bara e per telefon så vet jag att dom mår bra o så...ÄLSKAR ER!!!!

Igår satt jag o rensade svamp i 3,5 timme!!!vi var ju ute i lördags o hade en hel dag i skogen o de resulterade i 30liter trattisar!!!nu var dom betydligt större o torrare än förra gången så de var lättare att rensa så de gick bra ändå.vi hade de så skönt i skogen..de var torrt o skönt att gå..på vägen hem hittade vi ett mysigt ställe vid hedströmmen där vi slog oss ner o grillade lite korv..solen sken som bara den o de var hur mysigt som helst.
Fler såna dagar tack!!

i söndags var vi till v-ås o handlade lite.Sonen var med o de vet vi ju vad de betyder..haha...lååååång tid tar det!!!
Han skulle köpa nya jeans..nya jobbarskor..ny lapptopp .osv...de tog några timmar.vi kostade på att käka på OBS för engångs skull oxå..skönt.Sen vart de 3årsfirande som avslut.Tords barnbarn Alva fyllde redan 3 år..så stor redan o ska bli storasyster i januari.

Idag e de fortfarande vackert väder men kallare..hösten e verkligen här nu..plockade in lite blommor igår o planterade lite nytt på trappen..blev så fint så..alla årstider har ju sin charm..så e de bara.

Ha d gott govänner!!
O kom ihåg..VAR RÄDDA OM VARANDRA!!!

money,money,money..

Fredag OCH lön..kan de bli bättre!!??Underbart säger jag.!!
Kanske ska locka ut älsklingen på stan..eller..haha..jo jag ska dit ändå men bara till apoteket o de e ju så lagom kul.måste hämta ut mer medecin innan den tar helt slut.Kanske,kanske vi kan ta en sväng in på kapp Ahl oxå..fast dom brukar inte ha så mycket för mej tycker jag.Föresten ska vi till V-ås på Söndag o gå på Ikea o då spar jag nog pengarna till dess istället.
Ikväll e de som vanligt bastu o mys som sej bör på en fredagkväll.

Imorrn däremot har vi tänk ut i svampskogen igen.De finns nog massor av svamp som e oplockad fortfarande skulle jag tro.vi tänkte stanna ute hela dan o mysa..ska ju bli underbart väder.Ska ta med fika o även grilla korv på nåt mysigt ställe..kanske fiska lite oxå..vi får se..En heldag ska de iallafall bli.

Nu ska  jag göra nåt som INTE e särskillt kul..nämnligen betala räkningar..suck..hoppas de blir nåt kvar av lönen iallafall..de e bäst att göra de mesamma så vet man sen vad man har kvar för att spendera..haha..

Ha en jätteskön dag alla..de ska jag ha!!



nu e de bestämt!!

De blir klippning idag.Äntligen!!Skulle egentligen redan i måndags men då blev de dans istället..igår var jag in till frissan men då hade hon inte tid så då beställde jag till idag kl. 16.00 så nu ska de bli av.Sååå skönt ska de bli.Ser rent av fördj-lig ut just nu.får ingen ordning alls.ska köpa toning idag oxå o fixa till helgen.tänk så grå man e annars..haha..börjar jag kanske rent av bli gammal??!!näää ..kan aldrig vara möjligt heller..jag som e still 25..haha..nåja..29 då  ;0))

Idag var vågen sååå snäll oxå så idag mår jag bara finfint!!75.8 sa den så nu ser jag äntligen femman där..då e de bara att köra en dag till..solen skiner o jag minskar i omfång..kan de bli bättre!!!???
Ska ut o hänga tvätt o kratta äpplen idag..snart e de slut på dom rackarna i träden..iallafall sommarsorten..vinteräpplena kommer lite senare men jag får väl se de som att jag iallafall får motion när jag krattar..hehe..e de nån som vill komma o plocka så e de fritt fram!!

Tjingeling!!              

Häääärliga måndag...

eller neeejj...de e inte härligt med måndagar!!
tyckte inte gubben heller imorse..helgen har gått alldeles för fort som vanligt.
Helgens höjdpunkt var kräftskivan..som var menat att bli lugn o fin..o de var den oxå..i början..haha..hade lyckats förträffligt med pajjerna..sååå gott..sen var de kräftor i massor..sååå goda..o sen blev de kex o ost...sååå gott!!!Jag var sååå nöjd.
Syrran var visserligen tvungen att gå tidigt för hon skulle jobba tidigt på söndagsmorronen stackaren.men brorsan o kompisarna stannade.De blev full fart om man säger så..himla kul!!
Igår var de ryggläge större delen av dan..ska inte dricka rödvin..huvudet vill inte det!!

Idag har jag varit o träffat min kontakt igen.går ganska bra men de e himla skakigt innan jag kommer iväg.de går väl över får jag hoppas bara jag blir varm i kläderna så.
nu sitter jag o bläddrar på internet bland webbutiker..o åhhh så mycke fint de finns.
Jag vill ha nya textilier till julen..dom har ju börjat komma redan..såå mycke fint att välja på så man blir alldeles snurrig juh..
inte för att jag direkt längtar till julen än..men de e kul att titta iallafall.
hösten visar sej ju just nu från sin bästa sida..sååå härligt väder.Ska gå ut i trädgården o sätta mej o läsa en stund tror jag..har klarat av alla "måsten" nu så..inte för att jag har så många men lite stök var de kvar efter lördagen.

funderar på att klippa mej idag oxå..får ingen ordning alls på rufset längre..de e alldeles för långt för att vara kort..haha..där fick jag till dej va..haha..
Har inte riktigt bestämt mej än..kanske går jag på dansen istället..vi får se hur de blir.
nu ska jag iallafall gå härifrån o ut i solen.

see yeeaahhh...

helg o kräftor

Så var de då äntligen Fredag igen med allt vad de innebär.Bastu såklart..ingen fredag annars..haha..men innan de så har jag städat därnere..satt in lite mysiga lampor o ljus o såå..hööög mysfaktor just nu..
Ska nog klippa gräset senare oxå..de växer ju som 17 fortfarande.tråkigt men nödvändigt.vi ska väl vara glada att de ännu e så vackert o så pass varmt som de är tycker jag.
Ska försöka hinna med att gratulera en svåger å..han fyllde i onsdags men då var han upptagen av hockey..Leksand spelade ju mot VIK o leksand vann..de var en bra present åt honom..haha..

I morrn har vi bjudit hem lite folk på paj o kräftor..mums..ska bli himla trevligt hoppas jag.
Sitta o snacka lite o käka gott de e avkopplande o skönt.Nu blir de ju mörkt på kvällarna o då blir de ju till att tända massor av ljus..en av fördelarna med hösten tycker jag.
Har hört talas om Tialinas goda västerbottenpaj o den ska jag försöka mej på.Men istället för att göra en stor så ska de bli massor av småpajjer..kan va lite kul tänkte jag.
Vi får hoppas att vi får plats bara...för jag har gjort mej av med nästan alla stolar nu..har ju inte plats för några extra tycker jag..så de blir att ta de som finns..annars får vi väl stå upp o käka..haha..nävars..så illa ska de nog inte bli.kul ska de bli iallafall.

Ha en skön helg..de ska jag ha              

suck


Nu e de stiljte härhemma..händer absolut ingenting..suck..sååå boring!!
Känner mej avslagen o halvdöd..ont i kroppen har jag oxå..usch o tvi va de e synd om mej!!!!
Mest beror de nog på att vi inte har råd att göra de vi skulle vilja..som att fixa till relaxrummet t.ex.
jag vet att de kommer att ta lååång tid för de e ju inte billigt precis.Önskar att vi kunde få massor av oväntade slantar nånstans ifrån..haha..då kunde vi anlita några som gjorde de åt oss o vips så var de klart!!(vaddå..??drömma kan man vä få))

sen väntar jag på att vovven som jag ska få ska komma o besöka mej snart..att hennes valpar ska klara sej utan henne några timmar..längtar så..om de går som de ska så kommer hon att flytta till oss i mitten av oktober.

Hur går de med vikten då??Jo tackar som frågar..har slagit mitt rekord med 2 hekto!!!76,2 visar numera vågen o de e ju positivt förståss..ska bara ta 1 eller 2 kilo till så e jag nöjd (tror jag) haha
allt sitter numera löst på kroppen..å då menar jag inte kläder utan skinn..hahaha..jag har både "änglavingar" o "volanger" fast vingarna hänger under överarmarna istället för på ryggen o volangerna e placerade rund midjan..o under hakan ska vi bara inte prata om..skakar jag på huvvet så slutar de nästan aldrig att gunga..hihi..
Jag vet inte vad som e att föredra..att va smal o ha rynkor eller att va mullig o fylla ut dom..va tycker ni????


Ha d bäst!!!!!

Helg med släktträff...




så var helgen över även för denna gång.De går alldeles för fort juh!!!


Den här helgen har vi haft släktträff.de var trevligt men de blev dock lite avslaget emellanåt vilket var synd ..,men de e säkert så de blir..nu kom ju inte dom som man skulle viljat ha där..brorsans bägge döttrar te.x.  o några till som man inte träffar annars heller.Lite trist..
men som sagt, trevligt var de ändå.Hade lite 5-kamp där gubben o jag nästan kom sist..haha..sååå dåliga vi e!!Sen käkade vi o hade samkväm en stund.Några spelade kubb sen oxå men många gick in för regnet gjorde sej gällande.
Flera st. hade gitarrer med sej så de blev en del sång o så..o de gillar jag.Vi lovade att ses snart igen.

Idag har jag varit till psyk. igen för att lära mej mer avslappning.Denna gång i nedre halvan av kroppen..de var så skönt så jag nästan somnade..hihi..nu ska jag träna hela kroppen hemma i veckan.
Har fått huvudvärk några ggr. när jag övat men de trodde hon berodde på spänningar som släpper o de låter ju logiskt tycker jag.De blir väl bättre när jag fått kläm på de hela får jag hoppas.

Idag e de dans igen.Nu börjar kurserna för hösten.Har inte bestämt om jag ska gå någe mer..tror inte de,,men ska iallafall åka dit o titta o kanske vara "ängel" åt nybörjarna.de e ju så kul!!

nu ska jag gå o måla en hylla i sovrummet som ska bli vit..såklart!!Den var tidigare grå men jag tycker inte att den syns på väggen eftersom den oxå går i grått.sen ska vi bara ha nya sängbord så e de klart sen..nej föresten..nytt golv ska dit men de får vi ta när ekonomin tillåter.

Ha d gott o krama om varandra



bilder från släktträffen

GODIS!!!!!!

Ge mej godis!!!!!!Jag e så godissugen så jag tror jag döööör!!!!!
Så fort älsklingen kommer hem ska jag tjata till mej det..så e de bara..haha...
har gått här i 2dar nu o varit sååå sugen..vet inte varför men jag e väl inne i en sån period bara.E så trött på att hela tiden tänka på vikten o vågen..nu vill jag ta ett break från detta!!Har stått ganska still nu ett bra tag o då brukar jag få såna här sug.sega råttor..skummisar..lakrits..choklad..visst låter de som musik!!??hhaha..jag brukar unna mej en påse på fredagar faktiskt men nu blir de idag,torsdag istället..de kan väl inte göra nåt..vaaa!!!???

Annars händer inte så mycket här just nu..o de e ju skönt ibland de å..de e ju vackert o varmt ute så jag har suttit i trädgården o läst en del..måste ju passa på o njuta nu innan hösten sätter in på allvar.
Tänk att de e snart bara 3månader till jul!!!huvva säger jag va fort de går..tänk tillbaka 3 månader så har vi ju nästan midsommar..o de var ju igår...eller!!???

Ha d gott o kom ihåg...var rädda om varandra!!!!
Kramar om.

summering

eller middag kanske de har hunnit blivit för somliga..haha..jooodå..jag har oxå haft lite att pyssla med redan faktiskt.Har målat möbler.fick ett hörnskåp genom grabben så nu står de schabby chicat här..blev så bra så.

igår var jag på min andra träff på psyk. fick lära mej hur man ska kunna slappna av på bästa sätt..får se om de ger nåt..måste ju naturligtvis gå många ggr. men även träna 2 ggr. om dan hemma.hur nu de ska kommas ihåg..hehe..får väl ställa in alarm på mobben då.
Sen rensade jag svamp i 3 timmar!!!Var ju o plockade trattisar (i regnet) i söndags o vi fick 5,5 kilo med oss hem!!!!Men inga vanliga gula förståss...som de skulle finnas såååå gott om..hah..de va ju de jag sa..jag hittar minsann aldrig några hur gott om dom de än finns.Trattisarna däremot finns de hur mycket som helst av..så ut i skogen med er gott folk..de e ju sååå gott..men dötrist o rensa!!
Nu e de iallafall gjort så nu har jag hela golvet fullt i tvättstugan av svamp som ligger på tork.Fick ett tips av solan att torka dom i ugnen istället..de går ju mycke fortare,o de ska jag fasiken göra..

vi har tagit ett krafttag i trädgården i helgen oxå..värst va vi har varit duktiga då!!??haha...klippt gräs,rensat o ansat bort från rabatter o klippt ner ena häcken så nu e den bara halvhög..nu ser ju folk in i trädgården men de gör inget för de växer nog ut till våren igen så..skönt var de iallafall att få de gjort.de blev 6 stora sopsäckar till tippen...jag äääälskar att kasta skit..undrar varför..de känns skönt på nåt vis..lättande på nåt sätt.;0)

Till helgen ska vi äntligen ha vårat släktkalas.ska verkligen bli kul!!hoppas så många som möjligt kommer nu oxå..lite snopet annars.vi räknar med bortemot 50 st.så snällal Simån o ni andra..kom o ha kul i gänget!!!


Klart!!!

Hallojjj alla glada som läser min blogg (inte för att jag tror att ni e sååå många..haha)
Fredag idag o de e sååå skönt.Har nu klarat av storstädningen..jippiee!!Känner mej så duktig så.
Massor av skit har hamnat i påsar för att slängas..gammalt porslin som står i skåpen till ingen nytta..vet inte varför man spar på sånt när man egentligen inte har plats för de.Nu åkte en del ner till loppis oxå för de var ju inget fel på sakerna egentligen.
Idag har jag tagit de sista i köket o skurat wc-n,,bara fönstren kvar där men de regnar ju så förbenat så de får jag ta när de slutat.
Nu kan jag sitta ner o njuta hela helgen..haha..bastu idag med älsklingen. lite gott att äta o ett par pilsner..de gör inte ont precis..haha...resen av helgen ska vi heller inte göra så mycket.tänkte ta en loppisrunda imorrn..letar nått nytt att ha vid sängen..sen kanske,om vädret tillåter,blir de en sväng i svampskogen oxå.får ta med matlåda så slipper vi tänka på maten.hoppas bara de finns nån svamp kvar åt oss..man hör ju om folk som nästan bott i skogen o de finns såååå mycke så..men inte 17 brukar vi hitta nåt för de..neejdå...håll tummarna för både väder o svamp!!!

Tjingeling!!

igång

Nu e jag verkligen igång med höststädningen.ett rum om dan har de blivit o idag e de dax för vardagsrummet..har redan klarat av fönstren..hejja mej!!!de här rummet kommer nog att ta hela dan skulle jag tro för de går inte så fort o rummet e ju lite större o har liiite mer grejjer att damma av än dom andra..fast  sovrummet e nog de dammigaste..phuu..va med skit de samlas i vrårna..haha.nåväl..rent ska de bli även om de tar tid.Blev sååå nöjd med sovrummet..nu går de i gammelrosa,grått o vitt.ska måla sängstolparna i helgen vita oxå..sen blir de till att titta efter nya sängbord eller kanske bara nån hylla dit.sååå kul med nytt ju!!
imorrn e de  kökets tur..där e de skitigt ska jag säga..huvva..men nu ska de skina som solen..haha..hurra va jag e bra!! ;0)) ibland överraskar jag mej själv för städning e ibland de trökigaste jag vet. Men nu sen pojkarna har flyttat hemmifrån kan man ju inte skylla på dom heller så vi e väl ett par riktiga skitstövlar..jag o min man..hahah

Nu e rasten slut..åter till verkligheten!!!

avklarat..


Jaha..så var första besöket avklarat med min nya terapeft på psyk. då..phuu..skönt.
har haft en bedrövlig natt o morron nu innan..visste ju inte vad hon skulle hitta på lixom..såg senarier framför mej där hon kastade upp mej på bussar o tåg..haha..ja..man vet ju aldrig.Nu var de inte så illa faktiskt.Jag ska få lära mej avslappning..proggressiv avslappning hette de visst..så nu ska jag dit en gång i veckan för det till att börja med o de skulle visst kunna ta sin lilla tid vad jag förstod.nu e de iallafall på G.

Idag ska jag göra de jag tänkte igår..storstäda sovrummet.de blev inget av de för mitt paket som jag skulle hämta med överkastet hade kommit på villovägar..suck..o de e ju sååå mycke trevligare när man får lägga dit lite nya textilier.nu får jag hämta de idag istället hoppas jag!!
Ser ut att bli fint väder nu oxå på em.de passar bra för fönstertvätt..haha..ska de städas så ska de.
Hade velat möblera om oxå men de går inte i vårat lilla kyffe till sovrum.Lite trist.
Man får göra de så gott de går med de man har.

Sen har jag krattat äpplen igen..suck..dom ramlar ner ruttna från träden o de e INTE kul!
ska plocka in några som ser fina ut o baka lite mer äppelkaka.alltid bra att ha i frysen ju.
Björnbären börjar oxå bli klara nu..plockade in en handfull förra dan..men dom e sura..huvva..men ska frysa in dom för att ha som dekoration på bakverk senare.

Nehejj...fönstertvätt varé ja..ha d gott!!!







RSS 2.0