gråväder!!!

åhhhh detta eviga regnande!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Helgen har annars varit kanon!!var ju som sagt i Värmland hos goda vänner med goda vänner..o firade en 40åring.Hade huuur trevligt som helst.vi fick låna en husvagn som dom höll på att fixa till..o där sov vi så ostört o gott så.Lite skönt att kunna vara lite för sej själv på morronen o fixa till frukost innan man gick in till dom andra.Festen på Lördagen började vid 17 snåret o fortsatte fammåt kvällningen med countryband som var hur bra som helst.Ska nog tipsa ögir om dom tror jag..haha..mycke dansvänligt var de så de blev en hel del av den varan.Kul.kul!!
Vi var ganska trötta när vi kom hem.Sonen hade haft hand om Star o de hade gått jättebra..bara de att hon gläfste varje gång de gick nån i trappen..hehe..de e hon ju inte van vid här precis.

Idag e jag Trött ända in i märgen.Var på mötet i förmiddags som vanligt men de var knappt jag orkade.Detta eviga regnande..jag e såååå innerligt less på de.
Första advent har passerat o de e bara grått.grått,grått.Men november brukar ju vara så..jo de e sant..men man blir lika förvånad varje år ändå..konstigt.
Dom har nu lovat liiite kallare i mitten av veckan så vi får väl hoppas på det.
Längtar till 4de advent för efter de tar älsklingen jullov i flera veckor!!Åhhh så skönt de ska bli.
Vi ska inte göra nåt särskillt utan bara vara..ligga länge o mysa på morronen..de e livskvallite de!

Nu ska jag nog ta o gå o lägga mej o läsa en stund tror jag..får se hur länge de funkar innan jag somnar tillsammans med mina djur i sängen..haha..ha de gott alla som läser.


Lite bilder från Värmland

julstök

Godagens folks!!
Sitter o tar en paus i alla bestyr.Har julfixat sen igår..o e inte färdig på långa vägar men de går framåt iallafall..haha..igår såg de värre ut än innan jag började..trodde aldrig att de skulle bli nåt av de hela.Men nu börjar jag iallafall se ljuset i tunneln.
Måste vara klar idag för imorrn ska de städas i källaren o packas o donas..pust..de e mycke att tänka på nu.
Vi åker ju till Värmland i morrn!!Tjoohoo va roligt de ska bli!!
Tycker de var evigheter sen vi åkte iväg o gjorde nåt kul nu.De blir lixom en andningspaus i allt de gråa.

Minsann..tror jag inte att solen försöker göra sitt bästa att titta fram..de var ju inte helt fel!!
Ska försöka hinna med att gå ut med hunden då..haha..de e inte lätt att komma ihåg de mitt i allt..stackars liten. Hon har varit hängig i ett par dar nu igen..ville inte äta o.s.v. men nu ser hon ut att må bättre.tur de eftersom vi ska lämna bort henne över helgen.De e inte sååå roligt att åka iväg o veta att hon inte e ok. Hon e väldigt känslig i magen har jag märkt. de e lätt att hon slickar i sej nåt på promenaderna o då blir hon genast risig.Trist e de.

Ikväll jobbar gubben över en stund så jag har lite mer tid på mej att styra upp..sen ska de handlas o så till helgen o sen ska vi oxå hinna med att besöka bror så att han kan ladda ner lite bra musik åt mej att ha i bilen.Vet inte hur vi ska hinna men de löser sej nog.
ska kanske även försöka mej på att göra en krans å ta med ner till Värmland.Den jag gjorde åt mej själv blev väl sådär..lite tunn kanske men jag hade inte så bra understomme.Men den duger åt mej..hänger på dörren nu. 

Nej nu e de slut på fikarasten..haha..åter till verkligheten.
Imorrn hinner jag nog inte med att sitta här så jag säger Trevlig helg på er!!
Ha d gott o ta vara på varandra!! här får ni lite ögongodis till jul!!!

både possitivt o negativt!!

Gomiddag alla glada!!Idag känns de som om humöret har vänt..äntligen!!Vaknade visserligen lite trött i morse men sen har humöret varit på topp.
Har varit på mitt sedvanliga Måndags möte på psyk. o idag fick jag framkalla lite av dom symptomen jag får när jag får mina panikattacker..de gick väl sådär kan jag säga.De e så svårt att förklara dom o sen e de ju inte samma sak när jag inte e ångestfylld o har panik heller..men de e symptomen dom vill åt så att jag kan lära mej att känna igen dom redan innan dom kommer..mota olle i grind liksom...nåväl..de blir nog bra med tiden.Bara att öva på..

Helgen har varit väldigt lugn o skön.Vädret var ju kanon i Lördags så då passade jag på att åka till skogen o samla in lite material till kransar.Jag har aldrig gjort nån själv förut men de kan väl inte va sååå svårt..har inte börjat än men de blir nog nu under eftermiddan skulle jag tro.Ska visa upp resultaten här sen ..om de blir nåt att visa villsäga..haha.

Den här veckan har jag annars tänkt att adventsstäda o plocka fram lite jul..egentligen e de liiite tidigt med det men jag e så himla sugen på att se hur de blir med dom nya sakerna som jag köpt.sydde föresten ett par ljuspåsar igår som blev ganska bra.Blir nog några till..dom ger så fint sken tycker jag.
Sonen plockade fram sitt redan förra veckan o nu har dom fått reda på att dom fått en ny lägenhet o ska få flytta in redan till helgen..så nu e de ju bara till att plocka ner allt igen..hehe..inte så kul kanske.
Ser på en del bloggar att dom redan tagit in granen!!!Där går väl gränsen tycker jag..ingen gran före 4 advent!!Njeae..kanske 3dje då om dom ligger nära jul..

Fick ett tråkigt mail idag föresten.En gammal kompis till mej som numera bor i stockholm har opererats för bröstcancer för andra gången.Nu har hon en tuff tid framöver med cellgifter o allt vad de innebär.Hon har en liten tös på 10 år som hon e ensam om o ingen släkt i närheten.Jag kan bara tänka hur jobbigt hon har de just nu..inför jul o allt.
Så att vi gnäller om småsaker e ju egentligen inte klokt..men de e väl så att ibland fattar man inte hur bra man har det förren de dyker upp nåt som påminner en om det.
Håller tummarna för att allt går bra för henne!!!

De vart ett tråkigt slut på min annars positiva dag här på bloggen..men ibland måste man ju tänka till oxå.
Ha d så jättegott alla nära o kära!!!
Love you all!!

äntligen fredag!!!


Åhhh så skönt!!O vackert väder ska de bli imorrn oxå sägs de!!

Idag har jag varit hos farbror tandläkaren igen.Lagning av en tand o så satte dom dit ett hörn som gått av..1900 spänn fattigare blev jag på kuppen.DE e INTE roligt alls..skulle gärna haft lite kul för dom slantarna istället..suck..men de kostar o ligga på topp sägs de så..haha..

nu har jag förberett maten för ikväll..de blir crepes med svampstuvning.Så himla gott juh..blir lagom efter bastun.
Imorron blir de trädgårdsarbete e de tänkt.Massa äpplen som ska bort o lite pyssel med att göra fint på trappen.Ska bli mysigt faktiskt eftersom solen ska skina..haha..i dag har de ju varit varmare än va de varit på midsommar ibland..livet e bra konstigt.
Skönt för Star o få springa lite lös oxå samtidigt.

Annars händer de inte mycke denna helg..e de tänkt iallafall..bäst o tillägga det för man vet aldrig..ibland dyker de ju upp oväntade saker oxå..haha..bara de e nåt kul så e ju inte de fel heller.


äntligen!!

Idag e de påfyllning i kassan!!De var då verkligen på tiden.Vet inte vart alla våra slantar tar vägen, men borta e dom iallafall o de e vääääldans skönt när de kommer nya.Så nu blir de till att storhandla när gubben kommer hem.Sköööönt!!Jag försöker ju äta nyttigt som ni kanske vet o de e sååå svårt när de inte finns nåt sånt hemma.käkade faktiskt en påse godis igår..fyyy mej!!
Idag ska jag oxå inhandla en sprayfärg i silver o sprutmåla lite ramar o en lampfot som just nu e bajsbrun..hehe..kommer att bli så bra..ramarna ska jag sen sätta upp som en familjevägg i v-rummet så slipper dom sitta utspridda överallt.Mycke bättre tycker jag.

Mattan som jag tvättade igår luktar fortfarande kiss..kanske de inte går att få ur sånt..synd isåfall för mattan e så gott som ny o var inte precis billig heller..jag ska prova en gång till o blir de inte bra då så får väl sonen ta ställning om han vill kosta på kem eller nåt.

Just nu sitter jag med en god kopp te o bara slöar.Vet inte riktigt vad jag ska ta mej för idag.
Vädret pendlar mellan regn o liiite sol vilket e längesen.Dom har lovat sol till lördan iallafall så de får vi se fram emot.Sitter nog här en stund till o bläddrar bland inredningsbloggarna o njuter.

Vad ska ni hitta på idag??

de ljusnar..

Gomiddag igen..Lika grått idag men inombords e de något bättre som tur e..
Besöket hos psyk. hjälpte till en viss del men mest tror jag de var att syrran kom o hälsade på.Trodde nästan att hon slutat komma p.g.a. vovven för jag vet att hon inte tycker om varken katter eller hundar + att hennes gubbe e väldigt allergisk..men hon hade bara haft häcken full som hon sa.hon har lite för många måsten på sin agenda tycker jag men hon e hon o hon funkar så.nu mådde inte heller hon så bra så vi hade en givande pratstund då vi ventilerade våra "åkommor"..nästan som "vem mår mest dåligt" haha..nejvars..men de var riktigt trevligt o givande.
vi brukar ju alltid fira julen hos henne o familjen men i år så ska vi inte de..dels för vovvens skull men oxå för att många av dom som oxå brukar vara med inte kommer..lite synd tycker jag för de brukar vara väldans mysigt men nu får vi "roa" oss bäst vi kan ändå.
Lördagen före jul så ska vi iallafall dit o ha våran sedvanliga Glöggafton.då träffas vi, alla syskon, o provsmakar alla olika sorters glögg med lite lätt tilltugg till..de har blivit en tradition sen några år o den ser vi alltid fram emot.

Idag har jag haft den stora äran att tvätta sonens stora ryamatta.han misstänkte att nån av hans kissar varit framme o skvättit lite på den för den luktade så..nu har vi en dammsugare med just tvättmöjlighet på så då åkte den fram..o just nu luktar den fräscht igen..men vi får väl se imorrn när den torkat ordentligt hur de är.hoppas de blev bra iallafall.
Apropå dammsugning så läste jag en artikel igår om att män ska inte dammsuga för då får deras spermier sämre kvallite..hmmm...nu fick ju verkligen karlarna nåt att skylla på för att slippa!!!Som tur e är min gubbe både kastrerad o alldeles för gammal för att avla barn så han hade inget för de..haha

Nu e de dax för en promenad med lilla vovven.
Ha de gott i ruskvädret.


Grått!!!

Usch..i morse var de som att vakna i en grå säck!!!Grått ute o grått inombords.Ska de aldrig ta slut!!??
Jag e sååå trött förjämnan o vill mest bara gräva ner mej nånstans o inte kliva upp förren i april nångång..blääähhh!!!
En tröst e väl kanske att jag absolut inte e den enda så här års som vill det.Men detta tar snart musten ur mej helt.Vad ska man göra för att de ska kännas åtminstone liiite lättare att kliva ur sängen??
Vad har ni för knep??

Nu sitter jag här o ska snart iväg till mitt möte på psyk. som vanligt en måndag.(Förra måndagen orkade jag inte ens åka dit) Ska försöka ventilera mej lite där iallafall, få se om dom har nåt tips.

Sköt om er mina vänner...(om jag har några som läser förståss)

besök hos doktorn


Gomidda på er härute.
Idag har jag varit o gjort ett snabbesök hos farbror doktorn.Hade så ont i kisseriet i går o väntade mej en urinvägsinfektion..pennecelin trodde jag, men nej,de var inte det.dom skulle skicka en odling för att se för nåt skit var de sa dom.nåt som visade +2..vet inte vad.så nu får jag vänta till nästa vecka för svar.Inge kul alls när kroppen inte vill som jag vill.Trodde nog inte att jag skulle våga bada bastu ikväll heller men de sa han inget om så..haha..visserligen frågade jag inte heller men..nu blir de iallafall bastu som vanligt.Vi tänkte till o med värma lite glögg ikväll.Vi har ett par flaskor från förra året så nu blir de premiär för det.Gillar inte glögg så värst mycket men ett glas eller två kan man ju stå ut med..hehe..

sen ha r jag varit ner på "unga liv"s loppis här rakt över gatan.Där hittade jag så söta julgardiner för 40kr.Vitt tyg med röda små hjärtan på.Dom tänkte jag omvandla till köksgardiner typ hissgardiner..o sen ska jag oxå försöka mej på några "ljuspåsar" som jag sett e väldans populära nu..ser enkla ut att fixa själv så de borde jag klara av tycker jag.
De kommer att bli jättefint till köket..hoppas jag!!

Lite senare i em. ska vi åka till Färna Herrgård på årets första julmarknad.de brukar vara jättemysigt där.Många fina utställare av hög kvalite..inget tjafs där inte..Massor av folk brukar de oxå vara så de blir väldans varmt därinne.de börjar bli tradition att åka dit både för oss o många andra.Gubben tycker bäst om ostarna..de e ju provsmakning minsann..haha..själv ska jag kika efter havtornshonungen som jag köpt där förr o som nu har tagit slut alldeles lagom härhemma.Jag brukar ha den till att söta åkerfräken teét med..en bra kombo tycker jag.den e ganska dyr tyvärr men de får jag väl ta.

Annars händer nog inte så mycket denna helg heller.vi ska bara ta de lugnt o softa.Vi väntar in första adventhelgen då vi ska till Värmland på 40års kalas o countryfest.De ska bli sååå himla kul!!

Vad ska ni göra i helgen??




längtar till advent

Jahaa..så har då halva veckan nästan passerat..skööönt..har varit såå trött o inte heller mått särskillt bra..kan inte riktigt peka på vad de är..vet inte själv egentligen.Allmänt låg bara.Svinsjukan blev de ingenting av tack o lov..
Lika grått o trist e de ute idag oxå..suck o stön va tråkigt.Nu längtar jag till Advent så att man får tända upp lite i mörkret.Har inhandlat ett par nya stjärnor i år istället för några stakar som har gjort sitt.
Nya rumsgardiner e oxå fixade plus några mysiga löpare.I år ska de gå i vitt-rött-natur o lite silver.
Tror de blir sååå fint.Ska faktiskt ha en äkta gran i år oxå..de var längesen.Den gamla konstgjorda får förpassas ner till tv-rummet i källaren.
Igår målade jag vitt i vitrinskåpet o satte dit några ledlampor.Blev mycket finare mesamma..haha..jag älskar ju vitt som ni kanske vet vid de här laget.Mannen e rädd för att de snart kommer att se ut som i kyrkan..men sååå farligt e de inte..jag bryter ju av med lite annat oxå.
matrumsbordet o bokhyllan e fortfarande i furu..de vill jag väldigt gärna göra nåt åt men de får jag inte..suck..så jag försöker liva upp de med snygga dukar o sen ska jag ha dynor till stolarna..nu till jul,röda, o sen beiga eller nåt sånt.

nu e de dax att börja dagen o få nåt nyttigt gjort.
Ha en fin dag o glöm inte att vara rädda om varandra!!
Kramelikram

kalas o svininfluensa..


Jaha go vänner..då var de Måndag igen då.Suck o stööön va helgerna försvinner fort.Denna helg har varit väldigt lugn o skön.Fick äntligen iväg alla löv som täckte trädgården.Hela 5 säckar blev de!!!
Lördagen var de 6års kalas i v-ås..o de var himla trevligt.Hade Star med o hon var livrädd stackaren.Hon har ju precis börjat vänja sej med oss juh..haha..men de gick bra ändå..dom bjöd ju på tårta minsann så då kunde hon ju inte låta bli att slicka lite på främmande händer..
När vi kom hem därifrån så hade vi Lördagsmys med lite vin o massor av ljus..eller var de lite ljus o massor av vin..(näää skojja bara))haha..
Igår tog vi en lååång promenad med Star, vilket var jätteskönt trots att de småduggade lite.Sen var de mest att vi satt o slappade resten av eftermiddan.
jo föresten..vi var ju in på ett loppis i v-ås oxå..hur mycket bord som hellst hade dom.Där fyndade jag två fina små ljuslyktor för 5 kr. styck o två görfina ljuslampetter i schabby stil för 100 kr.Sen hittade vi en gammal lurvig päls som jag ska sy en mysig kudde av till Star att ligga på i bilen..den blir nog varm o skön skulle jag tro.



Idag har jag lite känningar i halsen..gubben sa samma sak i morse.Kanske de e nåt på G..de var väldigt länge sen vi var sjuka här i huset..vilket i.f.s e ganska skönt..ingen går väl o önskar att bli sjuk heller..haha..men mannen brukar skojja om att de vore ganska skönt att få bli lite "lagom" dålig så han fick vara hemma några dar o mysa..haha..dom har nästan inget att göra nu o en lång tid framöver på jobbet o de tycker han e dööötrist vilket man ju kan förstå.När man jobbar vill man ju jobba..annars går dagarna sååå långsamt så.
Men som sagt..vi får väl se om de blir nåt av halskänningarna eller inte..bara de inte e "svinsjukan"..hehe..den vill INTE ha!!!       Huvva så man kan komma att se ut då då...hahahahaha

Sköt om er folks.



äntligen fredag!!

Folks!!!!Nu e jag verkligen uppe med tuppen..haha..
Jag ska städa idag.Måste verkligen ta mej i kragen nu.Har vart så slarvig senaste tiden.Dammning o allt ska de bli.Ska skina som solen när jag e klar..haha..
Vädret e fortfarande ruskigt så de är ju mysigt att sitta inne med massor av tända ljus o då e de ju inte heller fel om de e rent o luktar gott oxå.
Mina djur o jag har legat o myst en lång stund i sängen nu..de e såå gosigt att få ha dom nära på mornarna tycker jag.Dom blir mer o mer tjenis med varann nu även om dom ryker ihop ibland fortfarande.De e mest kissen som vill leka o de vill inte Star..hon e ju en hel del äldre så de kan man ju förstå.

Imorron ska vi på 6års kalas till v-ås. De e Tords äldsta barnbarn Lucas som redan blir så stor.de ska bli roligt för vi träffas alldeles för sällan nu.Lucas mamma jobbar som taxichaffis o jobbar väldigt mycket så hon e ju nästan aldrig hemma.Lite synd för oss men bra för henne..som ensamstående så har man de inte för fett precis.
Annars blir de vääääldigt lugnt i helgen.Vi ska mest mysa o må gott.De e ju inte helt fel de heller.
Kanske börjar mannen på relaxrummet i källaren..hoppas..vi måste bara ta reda på vilka regler som gäller där.Alla firmor ute på nätet säger att man inte ska fuktisolera där nere där de är betonggolv för de måste kunna andas..men försäkringen säger annat..lite kluven blir man ju då.Nu har vi sån tur att våra grannar har egen firma med just spa o sånt så dom borde ju veta.de e mycket man måste veta innan man sätter igång.

Nej gott folk..nu e de städningen som väntar.Måste sätta full fart om jag ska vara klar när Älsklingen kommer hem.
Ha en jätteskön helg i mörkret o kom ihåg..ta hand om varandra!!!
Kramelikram.

yeesss!!!

Idag blev jag alldeles chokad när jag klev på vågen.Nästan all vätska som jag gått omkring o burit på var borta!!Hela 3kilo mindre än i måndags!!!Fatta hur himla skönt de kändes!!Nu känns de plötsligt mycke lättare att leva..haha..
Sista tiden har jag inte haft nån större lust att koncentrera mej på vikten..skiter i vilket..känns de som.Huvudsaken jag inte växer ur kläderna..men jag har iallafall inte frossat..gjort soppor till lunch o ätit mycke frukt.Soppor e ju egentligen väldigt gott..spenatsoppa med ägg..potatis o purjolöksoppa..inte så väldigt omständigt att fixa till heller juh..så idag ska de nog bli en repris tror jag.

Imorse när Star o jag gick ut för att kissa så hade hon som vanligt bråttom in..kallt juh!!!Men hon brukar tyvärr hoppa över kisseriet..haha..men idag så blev de hela 2 skvättar.De var skönt så vi inte behövde stanna ute så länge.Usch o fyyy så kallt o ruggigt de har blivit.Blåser som 17 o nu e alla löv nere från träden så de blir att kratta ihop allt till helgen.Hoppas de inte kommer snö bara..dom har ju varnat för de i dagarna.De vill jag verkligen inte ha.De e lagom till lucia tycker jag.Visst e de ljust o vackert med snö men inte för länge..över jul o nyår känns lagom.

Idag händer nog inte så mycket skulle jag tro.Kanske att jag får hem min nya mobil som jag beställde i lördags.De ska bli roligt.Inte för att jag jag bryr mej så mycket om hur dom funkar..bara dom duger att ringa med o kanske ta ett o annat kort..men jag e så trött på min design..nu blir de en rosa flipupp telefon.sååå söt så..haha  Gubben köpte en mer avanccerad sak med toutch o grejjer..de e inget för mej.

Nej nu ska jag gå o gosa lite med Star.
Ha d gott govänner o glöm inte att sätta ert bokmärke ibland..haha                                                                    

ny vecka..


Gomiddag mina vänner!
Nu har jag varit o övat mej på att slappna av igen,,känns väl så där..nu ska jag öva mej på att slappna av i vardagen..alltså när jag  typ diskar-dammsuger-skriver o sitter här förståss  ;=))
känns lite larvigt nästan men de kanske hjälper så småningom..när jag blivit lite mer varm i kläderna.
Nu på eftermiddan ska jag iväg igen..till tandläkaren!!Huvva säger jag..de e inge roligt alls..känner på mej att dom hittar massor.Eftersom jag äter medicinen så blir jag lätt torr i munnen o då blir de små små fräthål på tänderna o de e inge bra alls.Dyrt blir de oxå..bara denna undersökningen går på 660 spänn!!E de klolkt de!!??De borde vara så att de kostar som att gå till en vanlig läkare..för tänderna tillhör ju oxå kroppen..eller??De e ju inte så konstigt att mycke folk väljer bort tandis bara för att de e så dyrt.Så ska de inte behöva vara tycker jag.Men de e mycket som e konstigt här i världen..så e de ju.
Nåväl..jag får hoppas på de bästa iallafall..o ni kan väl hålla en o annan tumme för mej va..haha..

I helgen som var så var de halloweenparty i kolsva o de var jäkligt kul.Mia hade satt igång stora eldningstunnan o de brann som bara den utanför huset.Väldigt mysigt o stämningsfullt.
Sen bar de av ner till puben men där var de inge vidare tyckte jag.Hade nog varit bättre att stanna kvar hos Mia istället.
Nu ska de dröja länge till nästa gång de festas!!Nån öl till bastun kanske de blir men inget mer.
De e inte värt att ligga däckad nästan hela dan efter o då har man ändå inte haft så värst roligt kvällen före.De blir bara jobbigt o jag e inte ikapp med psyket förren på tisdagen.Nej nu får de bli skärpning.!!

Denna veckan har vi inget speciellt inbokat vilket e ganska skönt.Nu har vi köpt både klinkers o kakel till den blivande nya duschrummet nere i källaren så de e bara att sätta igång med det.Kanske e de klart till våren när nya skattepengar kommer o då blir de en jacussi..åhhh va skönt de ska bli!!
jag längtar verkligen!!Men de e låååångt dit o mycke jobb..suck..

over and out!!

RSS 2.0