Helg igen!!!

Å idag känner jag mej på ett stråååålande humör..vet inte varför..kanske e de solen som gör det..de e bara att tacka o ta emot!!De var väääldigt längesen vi såg solen nu så de känns helbra..kanske de inte e så lång till våren iallafall som de kändes igår när snön bara föll o föll.
Idag städar jag o t.o.m. det känns roligare idag..haha..går lixom av sej själv så att säga.
Hoppas helgen har nåt trevligt i beredskap åt oss.Bastu ikväll naturligtvis..de e ju givet men sen vet jag inte vad som kommer att ske.ska nog ner till pingstkyrkans loppis imorrn iallafall..dom hade en fin pall o en stor gammal  gunghäst i trä sist jag var där o nu ångrar jag att jag inte köpte dom då...kanske finns dom inte kvar nu..skulle bli väääldigt besviken då jue..skulle passa alldeles ypperligt här hos mej.

Nu kommer snart älsklingen hem oxå..så skönt så..han skulle ta en sväng förbi en butik som säljer kakel..o titta lite först.Dom hade visst upp till 80% nu för dom skulle flytta..så vi får hoppas..jag e ute efter röda kakelstavar att ha i en stapel i hörnet i nya duschrummet.
sen blir de till att ta ett par vändor till tippen med skräp som fortfarande e kvar sen han rev den gamla duschen..blir ju massor av gips o sånt..gammalt äckligt kakel..usch o fy.

Nu ska ni ha en jättetrevlig helg alla så "ses" vi igen snart.


mina nya köksgardiner


hallojjjsan

Idag e de värsta snöovädret här..hade vi ju kunnat vara utan..fy för sören va jag ogillar´t!!
O idag fick jag äntligen ändan ur vagnen o sydde mej nya köksgardiner..snabbt o lätt gick de..satsar ju på hissgardiner där nuför tiden..bara 2 kanaler..blir så himla snyggt i köket tycker jag.ska ta ett foto o lägga in sen..dom i rummet får duga..dom köpte jag ju nya i höstas så.

Idag ska gubben till tandläkaren..de blir inte nån rolig historia men nödvändig..ska bli bra när de e färdigt..vad de lät så skulle de visst inte bli så hiskeligt dyrt heller så..själv ska jag väl dit i Mars eller nåt sånt.

Har rensat i tvättstugan idag å..hade massor av gamla gardiner som jag inte längre använder så de blev en hel stor säck full..så skönt att rensa..man känner sej så befriad på nåt sätt..haha..
Gubben håller ju på att riva i det gamla duschrummet oxå..nu e alla gamla väggar borta o massor av gips o skit ligger överallt..men de blir stort o bra o han har lovat att plocka o rensa till fredan så vi kommer in i bastun iallafall.

Ha en fortsatt bra dag mina vänner o kom ihåg..var rädda om varandra.
Lämna gärna ett spår efter dej!!!

helgen som varit

Gomiddag gott folk..nu e de Måndag igen..(som om ni inte redan visste de då)..haha..
idag e jag inte alls på humör för att göra nåt alls.Har precis kommit ur duschen som jag ju annars brukar göra på morronen..orkade helt enkelt inte då.har sån j-la värk i min högra arm så de e svårt att lyfta den.
Spelade Wii hos sonen i lördagskväll o de e väl träningsvärk kan jag tänka.de vart bowling för hela slanten o otränad som man e så..haha..
Helgen har annars varit helt ok.Var på bio med yngsta sonen o hans flickvän o filmen var väl så däääär tyckte jag..sen hade vi tänkt att gå ut o ta en öl men istället gick vi alltså till den älste sonen o spelade Wii.
jättetrevligt var de.
var även o hälsade på hos Tords son i v-ås som fått en liten bebis..åhhh va dom luktar gott dom små..mmm..Star var oxå väldigt nyfiken på den lilla..haha..

Nu har vi fått tag på en billig rörmokare oxå..sååå bra!!!Han har nu kopplat in den nya duschkabinen provesoriskt så vi kan fortsätta med o riva den gamla..men huuu va möe skit de var i väggarna!!!De var tur att de bara var lösa uppsatta gipsväggar så de gick lätt att riva..hade inte varit kul om de varit dom bärande...nu ska gubben köra alla gamla brädor från golv o tak tll tippen  sen e de bara att sätta igång.
Till våren ska de vara klart hoppas jag så vi kan köpa en jacuzzi när skattepengarna kommer..yyyyeeessss!!!Längtar!!

Annars e allt ungefär som vanligt här..javisstja..var ju o provjobbade i torsdags..de gick finemang..nu e de bara att vänta o se om jag blir ditkallad för att få lite mer info o delligering så klart..kan bli spännande.
var till dagvården i fredags oxå o drack lite kaffe o snackade skit..rätt trevligt e de o dagen går..
ska dit på Tsdag igen e de tänkt och baka på förmiddan..om nu armen har blivit bättre till då..får vi hoppas.

Nu ringde kompisen som flyttat till Borlänge..hon hade varit på jobbintervju så nu får vi hålla tummar o tår för att de går bra för henne så hon kan andas ut igen.

Ha en bra dag!!!

jobb

Gomorron!!!Eller kanske snarare förmiddag..haha..e lite seg på mornarna så att säga..men nu e jag duschad o klar..sånär som på ansiktet då..haha..måste ju få på mej ett sånt oxå o de kan ju ta lite tid när man kommit upp i min höga ålder.
Idag ska jag få provjobba o de ska bli sååå spännande.Ska gå bredvid min svärdotter o se o lära..kanske de e nåt för mej..hoppas.Ska börja kl. 14.00 o gå till 20.00 så ikväll får kära mannen klara sej utan mej..undrar just hur de ska gå..haha..tror nog att de kan va ganska skönt för honom att vara ensam nångång ibland oxå..de e nyttigt.
O imorrn e de ju Fredag igen..denna vecka har gått så fort så..o då  ska jag upp till dagvården igen har jag tänkt..iallafall en stund.Var ju ganska trevligt där sist så..dricka lite kaffe o snacka bort en stund.
annars i helgen då??Jo då ska vi faktiskt gå på bio minsann..med yngsta sonen o hans flickvän..ska se snabba chash..vet inte riktigt om de e min typ av film men de gör inget..de e ju trevligt att umgås bara..efter de kanske vi går o tar en öl nånstans..bowlingen eller Bishop isåfall.
Sen kanske vi ska besöka mannens son som ju fått smått igen..e så nyfiken på den lilla..ska ut o handla nåt fint åt henne.Så denna helg får städningen vara..hinner ju inte..hehe..o inte går världen under för det heller!!
Nu ska jag fixa till fejset lite så man inte skrämmer slag på folk när man visar sej..haha..


nu händer de grejjer!!!

Gomiddag gott folk..om de nu e nån som läser..ser inte så ut på kommentarerna precis..haha..Neeej nu ska jag inte vara oggig..mår faktiskt ganska bra just nu.
Har varit på besök på dagvården för första gången o de var faktiskt ganska trevligt tyckte jag.
Lite folk att snacka med till kaffet e ju aldrig fel..sen kommer de nog att bli så att jag kan få vara till hjälp vad de gäller mat o bakning o så..ska bli kul.Börjar bli innerligt trött på att sitta helt ensam hela dagarna o bara vänta på att tiden ska gå o gubben komma hem..boooooring!!!
På Torsdag ska jag dessutom få prova på att vara personlig assistent åt en qvinna med diverse handikapp...DET ska bli otroooooligt spännande.Ska få gå bredvid min svärdotter för att se om jag kan klara de o om de kan vara nåt för mej kanske.De e sånt jag har tänkt att jag skulle kunna jobba med..men oftast måste man ju kunna gå o handla o sånt åt brukaren oxå o de kan ju inte jag..men att bara vara hemma i hemmet o hjälpa till med smått o gott låter helt okej för mej..håll tummarna för att de går bra!!!

Mera snö har de kommit oxå o de gillar vi inte!!!Måste ut o skotta men jag tänkte vara så fräck o vänta på älsklingen så kan vi göra de tillsammans..känner att jag inte orkar just nu..;0)
De tar på krafterna att träffa nytt folk känner jag..de tror man inte men så e de..tar väl ett tag o bli van kan jag tro.
Nu ska jag ta o gå igenom posten..såg att de visst var nåt erbjudande från en katalog o SÅNT gillar vi..haha..börjar längta efter nåt nytt nu..de var ett tag sen..visserligen e väl våren en bit bort men de e bäst att vara ute i god tid annars kanske de går sta o tar slut o DE vore ju en katastrof!!!!
Ha de gott alla vänner!!   

Lördagsmyyys

o så var helgen nästan slut igen då...går sååå fort så.
Var faktiskt o pimplade i går.Svågern hade varit ut i fredags o fått en hel del så jag blev skitsugen när han sa att han skulle ut igen.Denna gång till Andersgården där vi firade nyårsaftonen.Lite blåsigt o lättsnöyra var de men de var skönt ändå tyckte jag.De blev några hål i isen men inte fick vi nåt inte..var så dött så.
Star tyckte de var jätteskönt att springa lös därute..en stund..haha..sen frös hon så jag stoppade in henne under pälsjackan o där låg hon o kikade ut..så varmt o gott så..haha..en riktig liten prinsessa e hon allt.
när vi kom hem käkade vi lite sen vart jag sååå sugen på godis å vi stack o köpte en stoooor påse o sen satte vi på en film o la oss tillrätta i soffan o moffade..men filmen var bara tråkig så de blev TV istället.
Vi var så trötta efter utevistelsen så gubbeb tordes knappt ta en wiskey ens av rädsla för att somna..haha..frisk luft tar musten ur en tydligen.

Idag har jag varit sååå flitig så.Disken e gjord..tvätten e gjord o allt annat som hör till..har fått tvätta köksgolvet oxå för Star har varit slö inatt o kissat inne...suck..hon e sååå dålig på att säga till om det..jag går alltid ut med henne innan jag går o lägger mej o då kissar hon åtminstone 2ggr..ibland 3..men ändå så måste hon skvätta på natten.hoppas de blir bättre till våren när de blir varmare ute.
Vi ska ta en låååång promenad på eftermiddan för idag e de ju heller inte så kallt..men dock lite blåsigt.men de blir nog skönt ändå skulle jag tro.

Ha en skön Söndag go vänner!!      lite bilder från sjön igår.

hungrig!!!

Ohhh herre min jee..va hungrig jag ee...vet snart inte vilket ben jag ska stå på..haha..håller ju på att försöka få bort lite skit runt magen som av nån konstig anledning har lagt sej där under helgernas gång..fattar inte nåt!!??Ska iallafall snart gå o ta en riktigt god drink a´la naturdiet..smaskens..eller not!Undrar faktiskt ibland vad jag håller på med.Gamla kärringen ska väl inte va fåfäng heller..men saken e ju den att jag inte KÄNNER mej så gammal än..vill ju fortfarande vara med i lken så att säga..haha..nåväl..de e smällar jag får ta.Vill man va fin får man lida pin som de ju heter.
o så en sak till...jag har ju inte råd med en ny garderob så jag får allt pina mej ett tag..så e de.

Annars e de allt liiiite bättre med skallen idag iallafall o de e ju skönt.Inge vidare att ha en inneboende som hamrar o har sej hela tiden tycker jag.
Vädret e ju oxå liiiite bättre idag även om inte solen visar sej..Bara 9grader ute..de e ju rena sommarvärmen jue..haha..blir nog en promenad upp till stan idag oxå..måste till bivur o köpa lite gott bröd o lite andra ärenden..skönt att få lite luft äntligen.

Nu ska jag ta min eftermiddagsshots...ha en fortsatt skön eftermiddag gott folk.
Tjingeling!        

trist o tråkigt!!!

Tycker jag att allt e nu..nu e ju alla helger över o de tycker jag ju i.o.f.s. e ganska skönt men nu e de ju bara ett evigt väntande på våren istället..livet består visst bara av väntan på nåt..kallt e de ju oxå så att man inte törs sticka ut näsan utanför dörren..här var de nere i 30 minus som mest..e de klokt de!!??Nya istiden e här eller??
Jag har ju iallafall varit tvingad till att gå ut för Stars skull..även om hon springer o gömmer sej när jag visar kopplet..hehe..den lilla stackaren..men göra sina behov måste hon ju trots allt.De blir en snabbis o sen in igen.Hennes urinvägsinfektion var nog just det..för hon e så gott som frisk nu igen..har inte blödit på några dagar..men jag skulle fortsätta med medecinen i 20 dagar iallafall sa läkaren.Hon har inga problem med att ta den o de e ju skönt .Jag e sååå glad för att de nog inte var livmodern trots allt..de hade varit jobbigt både för henne o oss.
Nu har hon blivit kompis med kissen oxå o de e roligt att se.Visst snäser hon av Dixie ibland men då e de ofta befogat så..kissen e ju så mycket busigare än vad Star är.Hon blir trots att 7år i februari.
Ska bli spännade att se i vår när snön e borta o dom kan rasa runt i trädgården som dom vill.



I söndags blev Tord Farfar igen o jag bonusfarmor!!!Då  föddes lilla Wilda Palm på v-ås bb..precis på dagen som hon var uträknad till...såååå roligt.Så nu e Alva, 3år..storasyster.kan tro att hon e stolt!!   (((obs. de e inte hon på bilden)))                       

Själv har jag haft en dundrande huvudvärk sen igår..vet inte varför..den bara kom från ingenstans o sitter där fortfarande..inte den där vanliga som jag känner igen utan en annan sort lixom..de känns ibland som om nåt e "fel" därinne..om ni förstår vad jag menar..bultande o brännande...svårt att föklara.
Hoppas iallafall e de e högst tillfälligt.Kanske e de brist på koffein..har ju druckit massor när gubben varit hemma men när jag e ensam dricker jag inget alls..kanske ska koka mej en kopp då..
Idag ska vi iallafall ta en längre promenad när han kommer hem..gubben alltså..jag måste upp på apoteket o inhandla lite medikamenter o bilen kan vi inte ta för den har inte startat på ett tag nu o nu e de ju liiiite mildare så man kan vara ute i mer än 5minuter oxå...rätt skönt.

Annars händer inte så mycket här hemmomkring..de lunkar på som de brukar o jag VÄNTAR PÅ VÅREN!!! over and out!

längtar till våren!!


sammanfattning

Gomiddag gott folk...jag lever o har hälsan fortfarande!!!!Man kunde ju annars tro att jag gått i ide eller nåt...skulle jag nog vilja oxå just nu så kallt som de är denna vinter!!
Nåväl..här är jag nu igen efter alla helger.Allt har varit ganska lugnt omkring oss.
Vi firade nyår tillsammans med syskon o goda vänner på en gård mitt i skogen utanför kolsva.De var hur trevligt som helst.Grilla ute o drack glögg o så..sen blev de ju middag frammåt kvällen o massor av raketer förståss.De var verkligen fint därute.Massor av VIT snö var de oxå.Vi stannade ända fram till lördagen då vi var ganska trötta.Vovven fick bo hos Robin under tiden o de hade gått jättebra..förutom att hon märkte revir mesamma hon kom förståss..haha..både i köket o på rumsmattan..sicken en va..
trettondagsafton var vi bortbjudna till en god vän på middag.Hur gott som helst.Kräftsoppa till förrätt o sen var de nån form av bakpotatis o fläsk-oxfile´med kantarellsås o som slutkläm budapestrulle.MMMMMM..
Summa summarum så har hela ledigheten varit kanon..både skön o rolig.
Mannen har även fått en del gjort nere i nya duschrummet.De känns skönt att de e påbörjat tycker jag även om de ju kommer att ta låååång tid innan de e färdigt.

Idag har vardagen gjort sej till känna igen.Gubben har börjat jobba vilket han väl inte tyckte var nån höjdare precis..haha..o jag sitter här o skriver blogg..som vanligt alltså!!
Har ju inte haft nån större lust till de när han varit hemma..de e ju sånt jag gör när jag sitter ensam o har tråkigt ;0)
Nu är de ju iallafall ett nytt år o vad de har i sitt sköte återstår att se..hoppas på ett bra år iallafall med många nya jobb åt dom arbetslösa..fast chansen e väl ganska lite till det förstår jag.
själv ska jag nog börja lite på dagvård..ska bli spännande o se vad de ger mej.Orkar inte gå här o bli mer insnöad än vad jag redan är..haha..

Jojustja..vovven har varit dålig oxå.Fick uppsöka veterinären i måndags.Hon blöder stackaren från underlivet o dom trodde de var urinvägsinfektion men de kunde även vara livmodersinfl. o då blir de operation.kylan var nog orsaken iallafall.Så nu e de medecin som gäller i 20 dagar!!Hoppas hon blir frisk nudå.Sen var hon ful i munnen oxå vilket jag har förstått för hon luktar inge vidare..men uppfödaren sa att dom hade regelbundet skrapat henne
Så de ska vi göra så fort hon blir frisk från de andra.

Nu ska jag gå o värma mej lite gott te..måste bli av med lite vatten som jag lagt på mej i helgerna..tänk så de kan bli va..haha..5 kilo ska bort!!!Men samtidigt e jag lite kluven för många anmärker på att jag blivit sååå smal i ansiktet o själv tycker jag att jag nästan ser sjuk ut..allt har lixom ramlat ner på magen..hehe..så frågan e..vilket e bäst..ha lite runda kinder o mage än ingen mage men se gammal o trött ut!!??De e den stora frågan.

Ha d så gott nu på de nya året o ta hand om varandra!!!
kanske jag till                                                                                                              badsäsongen börjar!!!

RSS 2.0