Fortfarande sommar!!!

Såååå skönt!!!!!Hela veckan har ju varit underbar så de blir inte mycke skrivande här inte..kan ju inte sitta inne när vädret e som de är...vill ju inte gå in på kvällarna ens.
De har blivit mycke solande o en del badande  nu..poolen mäter 22-23grader så de svalkar skönt.
Har sett mycket av stora sonen i helgen..vilket ju e kul..dom har varit här o grillat o badat o haft de allmänt skönt.Mannen har börjat med målningen av altanen så den e nog så gott som klar till  nästa helg får vi hoppas.Igår var även bror min o hans flamma här o grillade o badade.Sååå trevligt är det!!
Lilla sonen har nu fått nycklarna till sin nya egna lägenhet.han e sååå stolt så.Har hållit på hela helgen med att riva tapeter o målat..sååå duktig som tar tag i de på egen hand tycker jag..särskillt som han kan få hjälp av en utbildad målare..men han vill själv så långt de e möjligt.Han e ivrig på att få flytta in o vill vara klar till sin semester så han kan ta de lugnt då.

Idag ska jag röjja här efter gårdagskvällens grillande..diskmaskinen vägrar att fungera den rackaren...suck..nåväl..jag får väl ta de i etapper..sen ska jag bara sitta i skuggan o läsa tror jag...solen får vara i dag..kroppen måste ju få vila sej från den ibland oxå..haha
sen ska jag träffa min psykterapheft o ta en cykeltur med henne på em.de var ett tag sen.

nu ska jag ner i duschen o svalka mej...ha de gott govänner!!!

sommar!!!

äntligen verkar de som att sommaren e här.Vädergubbarna lovar iallafall vackert i minst 10 dar nu..sååå skönt!!Synd bara att de e 3 veckor kvar till gubbens semester..!

Nu har de varit midsommar med allt vad de innehöll.Vi var som planerat hos Mia med några kompisar o hon hade hade gjort så mysigt på sin altan med blådukade bord.O jag kan upplysa er om att hon e en hävert på grillen!!!Sååå goda knyten med blandade köttbitar o till de var de rotfrukter i nån sorts god sås...sååå smaskigt var det!!!Vi åt o drack till sena kvällen o sen bar de helt oväntat iväg till Sundänge för att dansa.Där var de lagom med folk så vi fick plats på dansgolvet för en gångs skull.Träffade kompisarna från stugan som vi hyrde för några år sen..hur kul som helst.
När vi sen på natten kom hem igen startade vi helt plötsligt frågesport..haha..de var lite klurigt att få ihop de med alla öl i kroppen men jag som hade facit i handen fick hjälpa till lite så de gick till slut.jättekul var det.Kom i säng vid 4 tiden på  morronen..Vaknade utan dagen eftersymptom vilket var skönt.Åt frukost på altanen o åkte sen hem vid 2 på em.
restan av helgen gick lugnt tillväga.slappade mest o tog en cykeltur efter banan vid strö.
Var till v-ås o shoppade lite i söndags men de var som vanligt bara gubben som hittade nåt...suck..

Nu e de redan tisdag o idag blir de till att tvätta lite o ta en röjning i köket.slarvade med de igår eftersom vädret var så fint..var viktigare att sitta ute i solen o slöa tyckte jag..haha...nejvars..fick faktiskt gräset klippt så de så!!

Dax att börja dagen.
ha d gott govänner!!

yeeesss!!!!

Sitter här o bara gottar mej.vågen visade 76.9 i morse!!!Gissa om jag blev lycklig!!!neråt igen..- 5 hekto. De e första gången på mååånga år som jag såg den vikten.Såååå skönt!!Jag träffade en igår som sa att"du blir bara smalare o smalare" men de e ju sånt man säger..tog inte riktigt åt mej men de kanske jag ska göra nu då..haha..kul !!!

Igår var vi o grattade stora sonen som fyller 33 på söndag. Han åker till sin svärfar idag i småland o blir borta en vecka eller två nu.Tänk att jag har så stora barn.De e ju inte klokt.Jag känner mej ju själv som 33 ibland..hehe..men bara ibland. Jag hade gjort en midsommartårta med mycke jordgubbar på o jag tog faktiskt två bitar själv oxå..sååå gott juh. Sen var vi på dansen oxå.de var skojj..dansade en del men mycke e glömt känner jag.ska nog gå om tvåan i höst kanske.de skulle nog inte skada.

 Idag blir de nog inte så mycke gjort..lite tvätt att ta reda på sen de vanliga plocket men annars ska jag nog läsa en del.fick låna några nya böcker ur en serie av syrran o dom har jag väntat på.En norsk författare typ sandemo. Den e såååå bra.
Var o träffade en ny doktor igår oxå föresten.Varför e alla läkare på psyk. klädda som bohemer???Jag bara undrar.Fick iallafall en ny medecin som heter artrax o som egentligen e för allergi men som lugnar hela systemet så den ska vara bra vid ångest o oro oxå.Vi får se om den gör nån nytta.Hennes teori var att jag nog egentligen gillade att bli omhändertagen o att min man gillade att ha mej under kontroll..haha..vad vet jag..kanske ligger nåt i det.

Imorrn e de ju iallafall midsommarafton o den ska gå av stapeln hos Mia tillsammans med en del goda vänner.Ska bli skojj även om vädret inte lovar de bästa.Kanske vi kan leka lite charader inomhus o ha lite frågesport o sånt..nåt måste man ju hitta på iallafall.Nåväl..vi får göra de bästa av de hela så blir de nog bra tror jag.

 Ha nu en riktigt glad o trevlig midsommar!!!!!
Tjingeling!!

SOOOL!!!!!

Fatta!!!vi har soool!!!!De var inte igår minsann..haha...idag blir de lättare att leva!!! Tänk så man e va..väderkänslig som bara den.tur att vi inte har regnperioder här som i afrika för då skulle vi inte överleva juh..haha
Idag blir de till att vistas ute så mycke de bara går o bara njuuuuuta!!!Så nu e de att tvätta skiten av sej o springa ut i gröngräset..hoppas bara att de varar en stund..skeptisk som man e.
Seeee Yaaahh!!!

Utkast: så var ...

så var helgen över för den här gången då. rätt skönt egentligen för den har ju inte varit så bra vädermässigt..suck..
Men i de stora hela så avlöpte den väl..var till västerås med hela min familj i lördags o käkade middag hos Eivor o Leif.Gott gott.Micke o anna o lilla alva var oxå där.dom hade ju inte grattat oss när vi fyllde så nu fick vi en Jättefin stor vit trälykta av dom.Thank you!!!Passade så bra vid lilla vita bordet så...
Efter de åkte vi o shoppade på rusta o biltema.inhandlade fina vinglas i plast i knallfärger o så blev de ett nytt tält..ett par cykelkorgar o en pump..folk trodde nog att vi skulle ut på cykelsemester..haha..
Robin köpte tapeter till sin nya lya o en matt till hallen..sen fick Jocke ett sladdlöst tangentbord eftersom han har födelsedag snart.
På kvällen bar de av till Jonte o cissi på grillfest.De blev inne i ttältet förståss p.g.a. regnet o i deras grillstuga..där var de varmt o skönt.Men trevligt var de iallafall.
Vi ska själva försöka ha en fest i sommar..men jonte o cissi e ju så upptagna jämt så de e svårt att få de att gå ihop.men som sagt..försöka duger.

Idag e de lugnt som vanligt.Ska väl plocka lite o tvättmaskinen ska sättas på annars e de inget att pyssla med.
Får väl försöka sysselsätta mej med nåt iallafall...sy in byxor kanske,,haha,,,dom börjar bli stora nu..o de e ju bara possitivt!!

Ha de så gott govänner.

ny cykel!!!

Äntligen en ny cykel!!!Har letat med ljus o lykta efter en ny o idag hittade jag en !!!
Ett år gammal bara med ett nypris på 4400 o nu för 500..e inte de ett fynd så säg!!??
Ska hämta  den på stan i eftermiddag.Ska bli sååå skönt.Min gamla skrutt var inte mycke att reparera så den ska mia få ta till reservdelscykel.

Nu e man nyduschad o fräsch som en nyponros..hehe..känner sej iallafall så en liiiten stund.vädret kan ju ta kål på den bästa.

Igår när mannen skulle koppla ihop datorn igen så gick inte det..den var helt svart.Kanske fick den sej en smäll vid isärplockningen vad vet jag.Annars e de väl moderkortet som gett upp..suck..
Som tur e har vi ju laptoppen oxå så..vi kopplade den till skärmen (tord tog hem en plattskärm från jobbet) så de funkar ju skapligt iallafall..egentligen vill jag inte ha den stora för den tar sån plats men tord tycker den e bättre att spela på så....

idag blir de nog ryggläge större del av dan med en bok eller tidning..skulle ju klippa gräs men de går ju inte nu.
Hoppas på lite torka till helgen iallafall.
Ha d gott go´vänner!!

sooo boooring!!!

Vädret e sååå trist så jag kan spy!!!Vad  fan ska man göra en sån här dag??Jag bara undrar??!!
Har plockat o möblat om i datarummet men vet inte om de blir så bra som jag tänkt..sen kan jag ju inte koppla ihop datan heller o måste vänta på att gubben ska fixa  upp hyllan på väggen...suck..jag som vill att de ska vara klart nu!!

Nåt kul hände iallafall igårkväll..pengarna som vi väntat på kom in på kontot så nu har vi äntligen gjort oss skuldfria.Tack Robin för lånet..du e guld värd ska du veta.!!Nu kan vi se frammåt igen o slipper svälta över midsommar..haha

fick oxå besked om att kläderna e på G..så kul att ha nytt till helgen.Vi ska till v-ås då så kanske att vi kan unna oss nåt skojjj oxå..synd bara att Robin inte kunde följa med..han ska visst ha fotbollsturnering med jobbet hela dan..jag som tänkte att vi skulle köpa tapet o färg till hans nya lägenhet..men vi ska iallafall tigga åt oss middag hos Eivor o Leif så jag slipper tänka på det..skönt.Vad vi ska ha med oss o käka hos Jonte på kvällen e inte bestämt men de blir nog bra de  med..nåt grillat tror jag iallafall . 

En liten bild på jackan jag beställt...tycker den e sååå tuff!!!
 

nytt datarum

idag ska jag äntligen få lite förnyelse i data rummet!!!vi ska åka iväg med de gamla databordet o tv-bänken till Arboga.
Ska upp en skiva mellan garderoberna sen som ska funka som bord.Sen ska jag flytta om lite i övrigt oxå..ska bli sååå fint..tror jag..hehe..Jag e sååå trött på de gamla som tar sån plats.

Annars längtar jag mest till helgen nu.ska på fest hos Jonte o Cissi då o hoppas de blir skitkul.De brukar vara de men nu har ju inte vädergudarna lovat nåt vidare till dess så de återstår väl att se om de blir vinterjacka eller inte..haha..synd isåfall för dom har en stoooor o härlig pool juh!!Sen får man träffa en massa kuligt folk oxå o de e ju alltid trevligt.
Väntar på lite nya kläder till dess oxå..hoppas bara att dom hinner komma,o att dom sen passar förståss.

igår rensade jag lite i rabatterna.De var välbehövligt verkligen.Satte ut lite småplantor oxå så får vi se vad som blir av dom.
Nu vill jag ha sommar..de e ju redan midsommar om en dryg vecka juh!!Såååå himla trist med detta väder!!
Mycke kan man ju påverka men inte det..de e väl bara att bryta ihop o komma igen.

ny vecka..

o inge särskillt väntar.de lunkar på i stilla mak som vanligt.
tog en promenad igår upp till stora sonen som nu blivit köpingsbo igen.Dom har kommit iordning skapligt tycker jag.Lånade några filmer av honom som jag kan kolla på om vädret blir för eländigt.tittar annars inte sååå ofta på film.

Var som vanligt trött imorse men inte som förra veckan iallafall.hoppas de börjar lätta nu.Väntar ju pengar i veckan å då blir ju allt lite roligare..planerar att köpa ett större tält så vi kan campa lite i sommar.. om vädret tillåter vill säga.De vi köpte förra året fick man ju cellskräck i!!!

Planerar att åka till Svanskog i år igen.Himla roligt där förra sommaren..fast de regnade som tusingen.Svante har bokat att få åka med oss o en kompis till henne o då blir ju kostnade för bilen inte så farligt heller.Sen ska vi nog följa med bror o syster till Ransäter oxå senare i augusti.Där har jag inte varit förut så de ska bli skoj.Annars blir de väl till att vara hemma största tiden av sommaren.ska måla altanen e de tänkt o lite annat smått o gott.

Nu ska jag gå ut o plantera ner skotten som kommit upp av fröna som jag sådde tidigare.Ska verkligen bli spännande o se om de blir nåt av dom..vill ju ha lite blomster till midsommar hellst men de blir de nog inte eftersom jag var sent ute.Nåväl..de som kommer de kommer.
Ha en skön dag!!

Helg

Helgen som varit blev lugn precis som vi planerat..ja ,lugn o lugn..gubben var ju ut o flög ballong!!Trodde nog inte först att de skulle bli av eftersom de blåste så dant men de blev de.Men de var väldigt va de var dåligt förberett.Inte visste dom vart dom skulle gå upp ifrån..fick åka runt o leta efter ett lämpligt ställe.Till slut,när klockan var 21.00 så hade dom äntligen bestämt sej.Sen tog de ju ytterligare en bra stund att fylla ballongen oxå..suck..vi frös så vi trodde vi skulle frysa ihjäl!!nåväl..upp kom han iallafall o iväääg!!!Huvva..skulle jag ALDRIG våga juh.Tords mor o far var där o tittade o hans styvdotter..själva hade vi med oss brorsan o Mia som körde.Vi stannade o fikade en stund med Eivor o Leif..gott med varmt kaffe o nybakade bullar när de var så kallt.
Sen visste vi ju inte var dom skulle landa men vi körde efter vad vi såg att dom flög..till slut fick jag ett sms av Tord att de nog skulle bli i Kvicksund så vi styrde kosan dit då..De blev lite virrande innan vi såg dom o då hade dom typiskt nog redan landat.Sen blev de champagne o lite att mumsa på o sen var de klart.Klockan var då 24.00ca..o min man e nu döpt till Markgreve av Solvik minsann. haha..där ser man..nu e jag helt plötsligt gift med en Greve!!!!!

Igår var de våran tur att hjälpa Mia med sitt.Vi hyrde kärra o stack iväg till hennes torp o lastade brädor som hon skulle ta reda på innan hon säljer.Sen fick hon gräset klippt oxå o de var ju inte de lättaste precis.De såg mera ut som en äng när vi kom än en gräsmatta..haha..nu skulle hon behöva kratta ihop de på en hässja som förr i tiden.
Jag städade ur rummet lite..de var lite rörigt se..kan man ju inte ha om de kommer spekulanter!!
Sen blev de en välbehövlig bastu på kvällen.Såååå skönt!!
Nu e de redan söndag em. o vi har just käkat.Riktig mat för en gångs skull oxå.Så gott så.
Eftermiddan blir nog seg..ska gå o kasta papperssopor o kanske ta en promenad om de inte börjar regna.

Ni får ha de så gott de går!!



Fredag..

o de blåser fortfarande lika mycke om inte mer..suck..hoppas verkligen att de avtar till kvällningen så flygningen blir av!!
Har kollat alla väderstationer o dom säger att frammår middan så blir de bättre men de återstår ju att se.Vi ska ringa bolaget vid 16.30 så säger dom om de blir av eller inte.
Brorsan ska me o kolla sa han o Mia ska vara chaffis..för dom blir ju döpta efteråt minsann..till greve,,haha..i champange!!
Ser verkligen fram emot detta!!

Idag ska de städas.Gillar jag INTE!!Men ibland e man ju så illa tvungen.De går ju rätt snabbt egentligen ,iallafall om man lyssnar till lite Goo musik under tiden.sen e de ju så skönt när de e klart oxå.Då känner man sej nöjd.

Glömde ju säga att vågen var jättesnäll imorse oxå!!!De har stått sååå still nu ett bra tag men nu var de en rejäl skjuts ner.Hela 7hekto!!!sen igår!!!E ju lite dum o väger mej varje dag men kan inte låta bli se..måste ju se om de händer nåt..e så mycke enklare att kämpa då.Fast de e ju typiskt att de skulle va på fredan för under helgen fuskas de ju en del..hehe..men denna helg e planerad att bli lugn så..ska hjälpa Mia o forsla hem en massa brädor ifrån stugan innan hon säljer så då får man ju lite motion oxå....   iallafall...77,4 idag..bara 2,4 kvar innan jag nöjer mej.

Ha en jättebra dag govänner!!!

Blåser bort..

gör jag nog om jag går ut idag...usch va trist detta är!!!Hoppas verkligen att de lugnar ner sej till imorrn för då ska nämnligen gubben ut o flyga luftballong!!!Kan väl inte tro att de blir av om de e sånt här väder då..o de vore skittråkigt tycker jag..
Börjar bli trött på detta varmt o kallt väder..kan de inte bli sommar snart!!

Idag e de som vanligt inte planerat nåt.Ska väl ta en röjning i köket o så men annars lunkar de på.
syrran var här o hälsade på ett par timmar igår em. de är alltid trevligt.snackar lite skit om ditten o datten..vi ska börja planera för en familjeträff i augusti..de ska bli jättekul.Tänkte hyra en gård o samlas för lite tävlingar o så.Denna gång ska även syskonbarn o deras familjer vara inbjudna..annars brukar de bara vara vi syskon..vi e ju en del så de tar lite plats..hehe..de e så sällan vi träffas så vi känner ju knappt en del av släkten.Längtar redan!!

nehej..nu e de dax o krypa in i duschen o göra sej "vacker"...skulle hellst krypa in i bastun känns de som...brrrr..kallt juh..
Ha d gott govänner.

Inge vidare idag heller..

Lika trött idag oxå..suck..ont i huvvet har jag med..kanske de tristess eller bara vanligt jäkla gnäll..vad vet jag..kommer tid kommer nog råd. Allt blir bättre vad de lider.Vaknade iallafall något tidigare idag bara för att upptäcka att internet låg nere..jahaaa..inte ens de roliga får man ha..inga nyheter..inget pryltorg..jag som så intensivt letar cykel just nu!!!Måste bara ha en då min gamla håller på att rasa ihop fullständigt.Har satt ut en annons om att jag vill köpa en nu oxå men ingen ringer.Måste väl för 17 finnas nån därute som har en står o skräpar..så mycke gamla cyklar de står o dräller överallt...;0)

Gjort ett lite avbrott för att dricka min lunch..naturdiet..åhhh så mumsigt..flin..vill man vara fin får man lida pin heter de ju som bekant o de e vad jag har gjort nu ett bra tag..har minskat 10kilo sen i februari nu så jag ska bara ta några kilo till innan jag e nöjd.e man som jag,gammal,så kan man ju inte se ut som en skrika heller..några kilo för mycket e bra att ha vid eventuella sjukdomar o elände..så e de bara.Men jag äter mat oxå..på kvällen käkar mannen o jag riktig mat.Ikväll ska de bli fiskgryta med fänkål o morötter samt potatis..de ska bli  gott!!                                                                                                                                                                                                              
                                                                 Ha de så gott!!!!
  

tänk på att...


Tisdag

Ok..nu e de alltså dax för mej oxå att fixa blogg..de e ju populärt nu har jag sett...jag e nybörjare på detta så ni får ha överseende med detta..haha..

Idag e de alltså Tisdag o jag e såååå trött.vaknade vid 8 först o ringde som vanligt mannen på jobbet för att önska en bra dag..sen "råkade" jag somna om o slog inte upp mina blå förren vid 10.45!!!Skärpning om jag får be!!!
Ösregn ute..kan de bli bättre!!??JOOO...Fast ska erkänna..vi blev lite bortskämda i helgen med ett underbart väder ju!!!
Lite regn behövs för trädgården oxå så...
Helgen som varit blev kanon!!Yra i stan fullt av folk på G.
Fredagen var lugn med trädgårdspyssel.jag .klippte gräsmattan o gubben häcken så nu e de såååå fint en stund så..
Sen tog vi en öl i skuggan o frammåt kvällningen knallade vi upp på stan för att kolla in lite.Träffade gamla bekanta som vi inte sett på en herrans massa år så de var skoj.Satt sen mest i en park o bara njöt o gick hem tidigt.
På lördagen var de mer ös..Linedanceklubben hade "stånd" på stan o vi var i full gång med dans.jag dansade mellan 12 o 16 o de kändes i rtggen ska jag säga..huvva!!!men skojjj va de.Synd bara att de var så få som anslöt för de var verkligen uppskattat av publiken som tjoade o klappade händerna.
Efter de gick vi hem o käkade gott o tog ett par underbart goda glassdrinkar i trädgården o bara njööööt.
Vid 9 travade vi iväg upp på stan..hade ett par öl i väskan..o besökte bishop arms,där vi träffade en massa trevligt folk..bl.a. ett par från Värmland som hastigt o lustigt bestämt sej för att ta mc-n hit för att roa sej..skiiitkul!!!
Gick hem när dom stängde o kvällen hade verkligen varit trevlig.
Solade så gott som hela söndagen o fick en del färg.Poolen var tyvärr inte så uppvärmd än så de gick att bada men de fick gå ändå.
Måndagen var lat..låg mest o lapade sol..måste ju ta tillvara på när den bjuds ju..o de var ju tur de för idag öser ju som sagt regnet ner så nu e de slutsolat för en stund..ganska skönt oxå faktiskt.
Idag e de en "vanlig" tråkig dag som nu redan har hunnit blivit eftermiddag..så fort tiden går fast man inte gör nåt vettigt!!!haha
Återkommer när de sker nåt nytt...over and out.

Välkommen till min nya blogg!