Julen redan över...

Näää kanske inte riktigt men de känns nästan så tycker jag.allt går så himla fort..bara själva julaftonen varit så e de lixom slut..
Hemma hos oss har de varit en jättelugn helg.Robin var hos oss o käkade på middagen sen kom Mia o hennes två tjejjer vid halvsextiden o vi badade bastu o drack lite glögg o sen spelade vi yatzy..de var hur trevligt som helst.fast Robin tyckte nog att de var den tråkigaste julen på länge..han e ju van att fira den ihop med moster o kusiner o så..men som jag sa åt honom.."man får inte roligare än man gör sej".
Han saknade väl sin flickvän o de kan man ju förstå eftersom de e så nytt.
Iallafall så hade vi de mysigt o Mia o flickorna sov över o åkte hem vid middagstid på juldagen.
Juldagen o idag,annandagjul så har vi bara tagit de lugnt.Gick en långpromenad idag för att kolla till Robins katter lite o de var jätteskönt att röra på sej.Vågen var ju inte särskillt snäll i morse..haha..men jag bryr mej inte nu över helgerna.De får jag ta tag i när allt e över.Först ska jag fira nyår o sånt.

Imorgon ska vi på bröllop minsann.De e Tords bror som ska gifta om sej hastigt o lustigt.
de ska bli trevligt men lite konstigt eftersom vi inte ens blivit presenterade för den blivande frun.
Hon är från estland o eftersom hon har hela sin släkt här över julen så tyckte dom att de var lika bra att passa på då.Dom väntar barn i mars oxå så allt har gått så fort så..på mindre än ett år så e dom gifta..har barn o hund..somliga kan..haha
Jag fick en jättefin tunika av sonen i julklapp som jag tänkte ha då..ska bli sååå fin så.

Nåväl..nu har jag uppdaterat lite iallafall..ska bli mer sen..när nyår e över o trettondagar o sånt..då välkommnar vi våren!!!!Jag längtar dit..gör inte ni???

Ha nu en skön fortsättning på helgerna o ta hand om varandra          .

snööö

Gomiddag gott folk!! Har ni fått nån julkänsla än??De har iallafall jag!!!!De blev ju sååå mycket bättre när snön kom..tycker ni inte.
Visserligen fick man skotta så svettan lackade men de e ju inte hela världen.Nu skulle de ju inte komma just nåt mer så då e de lugnt.De e alldeles lagom nu som de är.
Mitt julstök e färdigt nu..ska bara baka lite oxå så..men de gör jag nog imorrn tror jag.
Idag talade gubben om att han går av idag redan.Han har haft så ont i sin vänsterarm nu en längre tid o nu tyckte basen att han skulle sjukskriva sej ett tag.de var ju inte helt fel för då får jag ju ha honom hemma hos mej..haha..Jag funkar så att jag får mer gjort när han e hemma..vet inte varför men de e lixom roligare då..

På Lördag ska vi syskon ha våran årliga Göggfest hemma hos syrran.De ska bli sååå himla kul.
Massor av olika sorter blir de då o så lite gott att käka till..mmm...
De brukar vara jättemysigt.De e inte sååå ofta som vi träffas alla tillsammans men nu iår har de blivit ett par gånger..bl.a. på släktträffen i höstas.Förr om åren träffades vi ju automatiskt hemma hos föräldrarna men nu e dom ju borta sen många år o då vill vi fortsätta att hålla ihop.de e oftast bara en av oss numera 7 syskon som brukar tjura o inte komma..trist tycker vi men de e ju hans ensak så..

Till helgen ska vi oxå försöka få julklapparna inhandlade.de e ju som tur e "lön" för mej imorrn.Åker väl till v-ås som vanligt o kikar..vet på ett ungefär vad vi ska ha så..de e mest till småbarnen.
ska försöka få komma o hälsa god jul till lilla Lucas oxå..hoppas bara att han e hemma då.

Idag e jag sådär godissugen igen!!Får nog ta en promenad ner till Willys o köpa mej lite när gubben kommer hem.E inne i nån period just nu vilket inte e bra alls..får försöka hålla igen lite nu när julen står för dörren..kan bli liiiite mycket av de goda annars..haha..men de e ju bara jul en gång om året så va fasiken..vem bryr sej.

Nu e de Teetajm..Ha de så gott i kylan alla!!!

hundlöpning..

o så va de vardag igen då..helgerna bara flyyyyger iväg.O de e väl liiite skönt nu oxå för då kommer ju en längre ledighet snart!!
Helgen har varit hur skön som helst.Avslutningen på dansen i fredags var lite avslagen men ok ändå tycker jag.Jag dansade iallafall en hel del.När folk började droppa av så stack vi ner till hantis där vi sammanstrålade med några kula kompisar från kolsva.Inte mycket folk där precis men ganska bra trubadur så de var trevligt ändå.
Lördag o Söndag var bara slappa.ett par promenader fick vi in iallafall o de var väldigt skönt.I Lördags kom de ju lite snö oxå..de hade jag ju planerat in lagom till lucia så de var väl en bra timing..haha..
Tittade lite på gran när vi gick hem ifrån stan o de va attans så dyra dom har blivit då..500 spänn för en kungsgran!!!Vi får nog se om dom finns billigare nånannanstans.Vi har ju haft plastgran i många år men nu vill vi ha en äkta iår.

Såg ni idol i fredags då??Vilken pipa Erik har alltså!!!Han e GRYM juh!!!Att de kan komma så mycket röst ur en sån liten person e för mej en gåta.LOVE HIM!!!
O hejja Playtones säger jag bara!!!Dom ger järnet!!Så ska ett modernt dansband låta i mina öron!!yeeehaaa!!


Idag ska jag tvätta en hel del.Vovven löper o har sprungit o skvättat lite varstans vilket ju har satt sina spår..hehe..inte sååå himla kul att vi har ljusa möbler då precis.Soffan nere i tv-rummet e värst men oxå enkel att tvätta i klorin som tur e..nu e de ju oxå en gammal soffa så de e inte hela världen.Soffan i "finrummet" har jag lagt en pläd över så den har klarat sej som tur e.
Nu har de mesta blödningen gått över o hon har inlett sin andra fas av löpningen..nämnligen själva parningen..haha..ni skulle se!!!Hon gör allt för att få till de med katten!!!!Nu e de ju så att katten oxå e en HON!!!så de blir ju liiite konstigt..tycker både vi o katten!!De ser sååå himla tokigt ut hur hon kromar sej o vill till!!


Annars e de som vanligt härhemma..en evig väntan på ledighet med andra ord..haha..
Vi skulle visst kunna få mer snö i veckan o MYCKET kallare dessutom.De blir att leta fram långkallingarna för hundpromenaderna nu då.
Ha de så gott o ta hand om varandra!!

tredje advent


dans.

Yeeesss!!!Äntligen fredag!!!Bara en ynka vecka kvar till jullov!!!

Idag har jag äntligen skrivit på pappren till star, så nu e hon helt o hållet min.Sååå skönt.Inte blev försäkringen så dyr heller som jag trott.ca.100kr. i månaden o de kan hon väl vara värd..hehe..
sen fick jag alla papper på henne..men inte nåt om hur de gått för henne på utställningar..de var lite synd tycker jag men skitsamma..jag har inte henne för att visa upp en massa utmärkelser precis.

Just nu e älsklingen ute o käkar julbord med jobbet..sååå avis e jag.Jag vill oxå ha juh..men jag får minsann nöja mej med nåt enkelt ur frysen...suck..e de rättvist de??
Ska nog skrämma upp lite potatis o korv tror jag..orkar inte stå vid spisen känner jag.

Igår blev de så gott som bestämt att vi ska fira jul ihop med mia o alla hennes barn.de var ju trevligt..slipper vi sitta helt ensamma då...även om de nog oxå hade varit skönt så blir de lite mer julkänsla när man e några stycken o dessutom barn.Så nu blir de nog att vi köper ett par klappar ändå tror jag.De tyckte Robin var en bra ide för som han sa..annars blir de astråkigt juh..haha..vissa vill inte bli vuxna när de gäller jul.


Ikväll blir de ingen bastu heller för de e avslutning på dansen o då ska vi ju dit såklart.De ska bli skoj.Mycke dans brukar de bli då så jag får ta dom bekväma stövlarna på för säkerhets skull.
Lite käk först med alla o sen efter åtta så får man börja inta lite starkdrycker om man så vill..haha..men jag ska bara köpa mej en flaska vin..svartvinbärs tror jag..de e såååå gott o inte så starkt heller..jag brukar blanda de med sockerdricka o då räcker de längre oxå..blir nog himla bra.
Resten av helgen e inte planerad så vi får se vad de blir..kanske nån julmarknad eller nåt..

Vad ska ni hitta på?                          

trist..


O så vart de onsdag..liiiite närmare ledigheten.Men ändå känns den så låååångt borta juh..
De e ju sååå himla tråååkigt!!
Vad hittar ni på för att göra dagarna lite ljusare??Själv har jag inget förslag alls. Har ju redan fixat allt som ska till innan jul..ja förutom granen då o inhandlingen..men de får ju vänta tills dagarna innan som alltid.

Igår talade Mia om att de blir flytt redan till nyår för hennes del. Hon har inte fått jobbet men hon o flickorna drar iväg ändå. Huset ska hyras ut till en familj under en tid innan de säljs, så nu e allt bestämt o klart.Trist o tråkigt tycker vi om det!!!Hon ville att jag skulle följa med henne o kolla på boende i Säter o Borlänge nu imorrn eller fredag..får se hur jag gör..de beror på hur jag känner mej o hur vädret är.Visst skulle de vara skönt att komma hemmifrån ett tag visserligen men jag kan lätt bli orolig på vägen oxå så..aja..de löser sej.
Hon får väl ta hand om mej isåfall..haha..

nej gott folk..jag har inte mer att säga för dagen så jag går o tar mej en kopp te istället.
Hoppas ni fortsätter att titta in då o då iallafall.

snart jul????

gomidda.gomidda..idag har jag egentligen inget att skriva om alls..fast de brukar ju förståss inte hindra mej..haha..
Har varit på mitt möte som vanligt..grått ute som vanligt o lika tråkigt som vanligt..suck..
Fast lite positivt e ju iallafall att de nu bara e 2 veckor kvar tills mannen går på ledighet..o inte ens de för han går ju redan på fredan.Gud så himla SKÖNT de ska bliii!!!


I helgen som var blev de som vanligt bastumys..våran vän Mia gjorde oss den stora äran o deltog.
Plötsligt fick vi ide´n att ta sista bussen upp till Kolsva för att besöka andra goda vänner.Snabbt fixade vi oss iordning o drog iväg. Riktigt trevligt var de.Tack Mia för en kul kväll!!
Kanske de blir lite färre av dom framöver för nu e hon på G att flytta till Borlänge minsann!!!Då blir de tomt kan jag lova.Hon söker flera jobb där o vi hoppas ju naturligtvis att de går bra men vi kommer att sakna henne..de e ju tur att de inte e världens ände iallafall..bara 1,5 timme härifrån så de ska nog lösa sej..vi har ett rum står till förfogande när hon kommer..

I går var lilleman Lucas här på besök med mor o mormor..de var himla trevligt ska jag säga.dom stannade i flera timmar o bara snackade..inte så ofta de händer tyvärr men nu e de ju snart jul så då ses vi snart igen.
Han har blivit sååå stor..lång o ståtlig är han..6år gammal.Han var så lycklig när han fick hålla i våran lilla Star.

Nu ska jag gå o hälla i mej en stoooor kanna Te..mums..har nog blivit lite beroende av de tror jag..haha..
Ni får ha d så bra gott folk o glöm inte att äta måååånga pepparkakor så ni håller er snälla tills farbror tomten kommer!!!

MYYYYS!!!


Skön helg!!!

Idag har de verkligen varit full rulle hela dan.Både gubben o jag var till läkaren i morse för att få ny medecin..jag för min ångest o han för sin tennisarmbåge.Sen var de raka vägen till apoteket o sen hem.Ganska skönt med den promenaden faktiskt.de e alltför sällan vi GÅR upp på stan..de blir att man tar bilen av bara gammal vana.
Väl hemma så satte jag igång att fixa de sista av julstöket.nu får de räcka tycker jag.Vill inte ha allt för mycke tomtar o sånt..dom jag har e väl utvalda..ok..nån liiiten till ska jag nog ha i vitrinskåpet tror jag..de ser lite tomt o färglöst ut just nu.Annars e de nog bara granen som fattas.
Var ner till  Byrgers en snabb sväng för att köpa hyacinter..o men gud va mycke snyggt de fanns där då..haha..men jag stålsatte mej o köpte bara de jag skulle..haha..
Sen följde jag med gubben o fixade med vinterdäcken..nu e dom äntligen på plats.

Nu sitter jag ner en stund för att vila min trötta rygg..ska alldeles snart fixa till en Potatisgratäng till ikväll.De e ju bastukväll o myyyys...kompisen Mia kommer o bastar med oss..men hon skulle visst ta sista bussen hem till kolsva sen.ville vakna i sin egen säng utan barn o de kan jag väl förstå.

Älsklingen sitter just nu o kollar tv med en rom o cola framför sej.wiskeyn var slut..hehe..o själv ska jag ta mej en drink som visst kallas T2 eller nåt. Den består iallafall av lika delar vaniljvodka o sweet sour appel samt limejucie o sprite..den e mumma vill jag lova.Till bastun blir de ju som vanligt öl.

Skönt med Fedag e de hur som hellst!!!
Ha en jätteskön kväll mina vänner.

Vardag..

hallo gott folk..sitter här o grunnar på vad jag ska kunna sysselsätta mej med idag..hmm..
Har som vanligt inte lust med så mycket alls men dagarna blir såååå tråkiga o långa då juh..
Fick lite gjort nere i källaren igår iallafall..julstökade o gjorde mysigt..även ute fick jag till det..satte granris o sånt i urnorna o så några tomtar förståss..haha..solen gjorde ju sitt bästa så de gick o vara ute för en gångs skull. O har vi tur så skulle den visst göra de även idag o imorrn..tänka sej va!!??Men sen börjar de väl om till helgen igen..Nää nu ska vi inte va så pessimistiska.

Idag e de ju onsdag o halva veckan avklarad.Känns myyycke skönt.
Stora sonen håller som bäst på att flytta..IGEN..så han har fullt upp iallafall..rätt åt han..han lär sej aldrig att trivas på ett ställe för länge.Lite jobbigt tycker jag o vi har nu sagt att han får klara detta själv.
Bilen var han däremot o snodde i morse den rackarn..hade visst ingen annan med drag.
Hoppas bara dom tar de lugnt för de e snorhalt på gatorna häromkring.Tur att de finns försäkringar..hehe..
Vi får väl åka o titta til dom till kvällen.

Har nu fått i mej den första kannan te o de smakade smaskens.Nu kanske jag ska ta o lyfta på ändalykten o försöka få nåt gjort.Alltid finns de nåt..om jag jag bara letar så.

Ha D Gott govänner!!


RSS 2.0