liten kik hemma hos oss

2009-10-30 @ 10:51:46 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Mer sol!!!

Tänk att solen har visat sej i flera dagar nu..de e ju fantastiskt!!Sååå skönt så..o den skulle visst fortsätta lysa både idag o imorrn.Bara att njuta juh..
Idag e de fredag igen(för er som inte visste det)haha..o de e som alltid skönt.Gubben slutar tidigare, för jobbet som han håller på med e så gott som klart..ska in i morrn o stänga av bara, men de gör inget för då får jag ju samtidigt gå lite på Nisses o kolla in..dom har nog redan börjat med julsakerna nu skulle jag tro.De e alltid kul att se vad som e nytt för i år.Brukar roa mej med att sitta o planera hur vi ska ha de detta år.vi har ju en hel del nytt i "finrummet" sen förra året.Stilen e numera lite åt shabby chick stuket o då passar de ju med gammal stil på textilier o så..köket däremot e ju lite mer modernt.De e så kul att förnya sej.Ska bli sååå spännande.
Ja som ni ser så e de det jag brukar roa mej åt när jag går härhemma hela dagarna..haha...om ni visste hur mycket de finns att titta på ute på nätet.Massor av fina inredningsbloggar o nätbutiker för sånt.
Älsklingen tycker väl inte att de e fullt lika roligt..hehe..han tycker nog mest att jag tar efter, men de gör jag inte..de e bara de att jag får ideér o så som jag kanske inte skulle komma på själv.Har fått ett helt annat öga för inredning nu o har hittat min stil lixom, även om jag gillar både gammalt o nytt så e de den gamla schabbiga stilen jag gillar mest.Älskar ju att gå på loppis o har alltid gjort..där kan man fynda massor.De e nåt jag skulle kunna tänka mej i framtiden..att ha en egen loppisbutik..kanske härhemma..i källaren..men de blir nog bara drömmar skulle jag tro..de finns ju redan så många här i stan ändå så de skulle nog inte löna sej.

På Lördag ska vi på halloweenparty till kompisen Mia i Kolsva.De ska bli kul. Jag ska vara Devilwomen o  gubben nåt åt vampyrhållet.Svart ska de vara!!Mia skulle visst vara en sombiebrud..ska bli spännande o se.Dom ska ha party nere på den lokala puben oxå så dit bär de nog av lite senare.Hoppas de kommer mycke folk.
Min brorson Marko ska spela o han e jättepopulär så..

Nu ska jag ner i källaren o städa av lite.vi har ju vårat tv-rum där o vovven gör oss sällskap så de blir en hel del hår i soffan..men de gör inte så mycket..vi e inga pedanter så..haha..de får man inte vara när man har både hund o katt.
Ha en jätteskön helg mina vänner..o gör gärna en kommentar så jag ser att ni varit här..
Puss o kram!!

Sooool!!!

Hallojjsan alla glada!!
Idag mår jag myyyycke bättre!!Tänk vad några solstrålar kan göra med ens humör va..haha..
Vaknade ganska pigg o utvilad i morse.Åt frukost o tog vovven med ut.Riktigt skönt var de minsann.
Var uppe o påklädd redan före 9..de ni..de e nog rekord tror jag..haha..
Ska gå ut o kratta löv lite senare.Nu ligger de i drivor på gräsmattan.Ska testa att ha Star lös på tomten oxå..ska bli spännande o se om hon försöker smita.hon e väldigt väluppfostrad så jag tror säkert att de ska gå bra.Skönt för henne att springa lite som hon vill.LOVAR att hålla uppsikt efter henne.

Saknade kissen imorse oxå..hon kom aldrig in till natten o inte satt hon o väntade när gubben gick upp heller..hmm..konstigt tyckte jag för hon har velat vara inne på nätterna nu sen ett tag.Jag gick o ropade på henne flera gånger på altanen men näää..ingen katt.
För en stund sen skulle jag gå ner i matkällaren för att hämta en sak ..o DÄR var hon!!!!hon hade väl smitit in utan att vi sett det o sen hade vi ju stängt till dörren.Stackars krake va ensam hon måste ha känt sej.Vilken tur att jag hade ärende dit just nu.

Nu sitter jag med en stor kanna te igen..riktigt gott faktiskt.Liiite hade de gett sej med vikten imorse.6hekto sen igår o de e bara vatten.hoppas de blir mer innan veckan e slut.känner mej inte fullt så svullen idag iallafall vilket e väldigt skönt.
Nu ska jag gå o ta en fruktstund.
Ha de så gott allesammas o kom ihåg..var rädda om varandra!!
Kramar om..

blääähhh

usch va jag e låg just nu!!Inget e riktigt roligt tycker jag.Ska försöka rycka upp mej den här veckan iallafall..ta mej i kragen lixom o få ändan ur vagnen..FÅ NÅT GJORT för bövelen!!!Detta duger inte längre.Ingen blir gladare av att jag gnäller o beklagar mej..allra minst jag själv.Tänk POSITIVT nu Ewa så ska du se att de löser sej!
Har samlat på mej en massa vätska i helgen.Höll på att få slag när jag såg mej själv i spegeln i morse..e detta jag!!??Påsarna under ögonen hängde nu långt ner på kinderna..haha..så nu sitter jag här med min andra skopa te..ÅKERFRÄKEN-TE ska vara urindrivande o jättebra sa dom på hälsokost.De var oxå de enda dom hade att erbjuda.Så nu får vi hålla tummarna att de blir bättre.Jag vet ju av erfarenhet att jag lätt samlar på mej vatten o brukar öka med 1 kilo eller 2 över en helg men nu e de nästan 4!!!Har ju slutat att dricka naturdieten o då suger väl kroppen till sej som en svamp,,måste få rätsida på detta.

helgen var som vanligt ungefär.Bastu på fredan o utgång på lördan..inte sååå värst kul var de heller.Mycke folk på bishop var de visserligen men inte så många man kände igen.De hade varit 40+ på brorsan o syrrans men de fick vi höra senare..kanske de hade varit roligare.De e inte så ofta vi e ute här i stan..senast var på yran i maj..annars e vi mycket i kolsva o festar hos kompisar.Men ibland vill jag ut på krogen o se lite folk..sen ångrar jag mej alltid efteråt..suck..

Den här veckan ska vi sätta av mycke tid på att bry oss om varann har vi lovat.Jag e som jag sagt tidigare lite dålig på de men nu ska de bli ändring..jag LOVAR!!Denna vecka ska gubben få ömhet så han drunknar..haha..få se vad han tycker om det.
De e ju aldrig fel med lite mys..inte med mycket mys heller för den delen.Särskillt nu i deppartider.

Våran vovve har funnit sej lite bättre tillrätta nu o de e skönt.Hon e fortfarande lite rädd för katten men inte som förut.Nu äter hon som hon ska o vill kela mycket o jämt.De ordnar nog upp sej med tiden de andra oxå skulle jag tro.

Ha d gott alla.!                                            !

trist

Sååå boooring!!!Vädret kan ju göra vem som hellst crazy!!Jag e sååå trött på gråväder!!!
nu när jag har vovven vill jag ju att de ska vara sol jämt..haha..
De ser ut som om inte ens hon vill gå ut på morronen..
Hur som hellst så går de väl sådär..hon e så söt o kelig men ändå ser de ut som att hon inte riktigt kan komma till rätta här hos oss.Hon äter dåligt o kissar väldigt sällan o sen ser de ut som att hon e rädd..när vi kallar på henne så kryper hon fram liksom..jag vet inte..kanske jag ska ta kontakt med förre ägaren o chekka av hur jag ska göra.Kanske hon bara behöver lite mer tid på sej att vänja sej..hon har ju trots allt levt sitt liv med 15 andra hundar.
Kissen o hon har inte blivit kompisar än men Dixie(katten) e väldigt nyfiken på henne medans Star närmast verkar livrädd.Vi får väl ge det några dagar till o se hur de artar sej.

Denna vecka har annars varit väldigt slö.Har inte kännt mej så pigg.Vet inte vad de är men huvvet e tungt o känns fyllt av vatten o lederna ömmar..har hört att de e ganska många som känner likadant så de e väl höstsjuka då..haha...idag blir nog inget undantag..  
.Ska FÖRSÖKA städa av lite nere i källaren men annars blir de nog mest ingenting.
Tur att de e helg snart igen..de e skönt att ha gubben hemma.Lön e de ju oxå så kanske de blir nåt kul..de e klädbytardag i folkets hus på lördag o då brukar vi gå dit.Sen blir de nog en vända till v-ås o då vill jag besöka nåt loppis..bara ÄLSKAR att gå på sånt.Alltid hittar man nåt som man inte visste att man behövde  :0)

Nu ska jag gå in på styleroom.se o bli inspererad.Där kan man bli sittande i timmar o bara titta.

ha d gott govänner. 

äntligen!!

Lite sent kanske men dock..
Har nu äntligen fått hem min lilla vovve o hon e sååååå söt!!Väldigt väluppfostrad oxå som tur e.Väckte mej igår vid halv9 tiden först o de var ju jätteskönt.Då vill hon ut o kissa o sen äter vi frukost o myser en stund.Hon sover i sin egen säng på natten o e så tyst så..hon kommer inte upp i våran för hon e lite för kort i rocken..haha..Helst vill hon ligga i knät o mysa o bli kliad på magen hela tiden.Hon har ju levt sitt liv i kennel i 6 år så naturligtvis så tycker hon att de e skönt att ensam få full uppmärksamhet.
Hennes valpar e nu 11 veckor o hon verkar inte sakna dom alls. Tyvärr så har hon fällt mycket päls efter nedkomsten så just nu e hon ganska tunn men normalt e hon väldigt hårfager.De kommer nog tillbaka vad de lider.Nu e de ju dessutom dax för vinterpälsen så..
Allt har som sagt gått jättebra med flytten hit.De e nog bara kissen som e lite avvaktande,men de kommer nog att ge sej efter hand skulle jag tro.De har ju bara gått 2 dagar än.

Idag ska vi ta en promenad vid ån..där e så mycket att lukta på så..där går folk hela tiden med sina hundar.Vädret kunde ju vara bättre men de e bara att vänja sej.Snart e vintern här o då blir de än värre.Som tur e så behöver hon bara ut på tomten o kissa direkt på morronen så matte får lite tid på sej att vakna först..hehe..

Ha en bra dag alla!!

Helg!!

Regnet de bara öser ner..Ja de e verkligen ruskväder ute idag.Min kära mor sa alltid att "De e den tiden då allt skit fryser" haha..ganska så sant tycker jag.
Min kära mor ja..hon skulle fyllt 91 nu i oktober.hon har varit borta i över 5år nu..tänk att de e så längesen.Ska åka upp till graven till hennes födelsedag som ju oxå e i gravsmyckningstider.Ska villigt erkänna att de inte e sååå ofta jag besöker mammas o pappas grav..o de kanske många tycker e tokigt men jag anser inte att man ska behöva åka till gravarna bara för att tänka o minnas..de kan jag göra varsomhellst jag är.Men just till allhelgona o födelsedagarna vill jag dit iallafall.

Idag e de städdax som vanligt en fredag.De blir väl ingen storstädning precis men lite dammtorkning o så måste de iallafall bli.Lyssnar samtidigt på bra musik , då tycker jag att de går så mycket lättare.Dansar runt med snabeldraken som om de vore världens dans kavaljer..haha..
Är faktiskt på ganska bra humör idag vädret till trots.Ser fram emot kvällen med mys..bara älsklingen o jag.Bada bastu o äta gott.Tända massor av ljus o bara vara.
Vad helgen sen har i sitt sköte återstår att se..de står öppet..inget bestämt alls.

Hur går de med vikten då??ja de e sak för sej det..just nu ser de bara ut som att de går uppåt..suck..men jag orkar verkligen inte bry mej så mycket just nu..vill kunna ha en period med lite vanligt liv oxå..de känns som om de var åratal sen jag INTE bantade!!
Sen e de ju inte sagt att jag tänker frossa bara för det utan leva lite vanligt bara.

Nej nu ska jag fortsätta där jag slutade..tillbaka till dammvippan alltså..suck..

Ha en jätteskön helg..de ska jag ha!!
Tjingeling!                                                

På kryss med cinderella!!


Hejhej!!nu e jag tillbax igen efter en jäkligt rolig resa med allas vår Cinderella ;0))
Trodde nog ärligt talat att den inte skulle bli så kul eftersom de egentligen skulle vara en countrykryssning.Den blev dessvärre inställd så nu blev de en "vanlig" kryss istället o Söndag dessutom..men som sagt,himla skojjsigt var de.Vi var ett glatt gäng på 17 pers. som intog båten med friskt humör.Jättegod mat var de..vi åt så magen stod i fyra hörn efteråt..haha..ja de e sant!!Klarade nästan inte att gå i taxfree efteråt..mådde illa av alla dofterna från parfymerna..så vi handlade bara de vi skulle ha under kvällen just då..annat kunde vi ju ta dagen efter.
Efter en stunds vila i hytten så begav vi oss upp i club 7 ,där de var kareokee..o jag sjöng!!!Tänk att jag tordes..haha..hade ju inte ens druckit mej modig..haha..Nu blev de en låt av Cornelis.."Somliga går"..gick riktigt bra fast somliga tycker att jag ligger för högt i tonläge..men de e ju jag..min röst e där juh!!
Sen blev de en hel del dans under kvällen oxå.Linedans så klart.Bandet som spelade gick lite i countrystuk så de var ju bra.Sen fick jag faktiskt dansa en del med gubben oxå vilket uppskattades mycket av mej..han brukar vara dålig på att bjuda upp annars..hehe..
Kvällen slutade vid 2 snåret o då var vi ganska trötta.
Frukosten höll vi på att missa.Sov lite för länge o upptäckte att klockan var för mycket finsk tid..men gudskelov så gick dom efter svensk så vi hann!!!phuu!!
Den var välbehövlig ska jag säga.Smakade huuuur bra som helst!!
Resten av dan flanerade vi runt o spelade lite på automaterna o sånt..lyssnade på banden o Kerstin o jag dansade även då några danser.Skojj var de!! en sista sväng till taxfree o sen var de bara att vänta på att få gå iland.
Som sagt..en jätterolig resa var de som jag gärna gör om!!

Idag e de redan Tisdag o jag kommer nog att ta fel på veckodag flera gånger denna vecka.Man blir så förvirrad av att gubben varit ledig en Måndag..haha..
Händer nog inget särskillt denna vecka heller...om nu inte min lilla vovve kommer förståss...hoppas hoppas!!

Ha en jätteskön dag alla!!       Några bilder från resan.

bättre idag :0)

De e ju fredag!!!
Bara känslan av att de e det gör att de blir lite lättare.Visserligen ska gubben jobba hela långa dan imorrn oxå..suck..fick lite jobb som tydligen e akut o skulle egentligen behöva jobba även söndag men då ska vi ju på kryssning så de går inte.Men nu får han ha ledigt på Måndag istället o de blir ju skönt.
Börjar se mer o mer fram emot kryssningen nu..har börjat vänja mej med tanken o nu ska ju även yngsta sonen med så jag tror att de går finemang.
Sonen fick föresten nya familjemedlemmar igår.Två st. katter flyttade hem till honom.han har länge velat ha katt för den första han hade rymde o har inte setts till sen dess..trist..nu bor han ju så till att dom kan springa ut o in som dom vill o de e ju bra.Hoppas dom ska trivas nu.

Nu ska jag ta en sväng med snabeldraken..inge vidare kul men de måste ju göras.Annars blir de nog mest lugnt på städfronten.Möblade om lite i datarummet igår igen för vi köpte oss en gammal hederlig tjock-tv att ha därinne så att mannen kan se på frukost-tv på helgerna..haha..o då blir de ju alltid lite extra pyssel o så.

Ni får ha en mysig helg o håll tummarna för att de inte blåser på oss ute på havet!!


gnäll...:0(

Gomiddag alla govänner!!!
Hoppas allt e bra med er..här de som vanligt ungefär.Händer inte mycket i min lilla värld precis..haha
Blåser o har sej ute så de e inte trevligt att sticka ut nosen ens.Tycker de har hållit på o blåsa hela hösten nu..gillar´t icke!!Skulle vilja ha nåt att sysselsätta mej med..men man blir lixom handlingsförlamad när man går hemma som jag gör.Tänk va trevligt de skulle vara o kunna ta sej upp på stan o kolla läget ibland..vilken befrielse..eller bara ta en prommenad när man får lust..gå o ta en fika med nån trevlig person..önskar att de var så.De finns så mycket jag skulle vilja göra härhemma oxå men som inte ekonomin tillåter.Alltid e de nåt man vill förnya...usch va jag låter gnällig nu..haha..riktigt så e jag ju inte..i varje fall inte jämt.Jag försöker se de possitiva i saker o ting förde mesta..jag o min familj e ju friska o min man har jobb o de e mycke värt i dessa tider.
Snart kommer han hem föresten..gubben min!!!Måste genast gå o sätta på kaffepetter!!!!
Lovar att vara på bättre humör nästa gång vi hörs!!!
Ha d gott!!
Tjingeling!!

Ny vecka ..IGEN!!!

Jahaaa...så var de då måndag igen...suck..dom kommer så fort nu för tiden juh..
Nåväl..de e bara att bryta ihop o gå vidare..haha..
Gårdagen var seg som sirap.Var på fest i Lördags o då får man vad man förtjänar dan efter förståss...tänk att jag aldrig lär mej!!
Vi var hemma hos kompisen Mia o grillade lax..mums..sen gick vi ner på puben eftersom vi hade hört att min brorson skulle vara trubadur där..o de var han.Jag fick äran att tillsammans med honom sjunga en låt..haha..men gudskelov tror jag inte att jag hördes för de var han som hade micken..tur de!!
Men ganska kul var de iallafall..jag älskar ju att träffa folk så..
som sagt ..igår var de ryggläge hela dan..de var i.of.s. ganska skönt för de blåste ju storm ute.

Just nu sitter jag o fördriver tiden innan jag ska iväg till min psykkontakt för avslappning som vanligt på måndagar.Känner mej lite orolig som vanligt oxå..men de brukar gå över när jag väl e där.
Sen e de att ta tag i köket..en del disk sen igår o sånt plock e de ju alltid..suck..tänkte kanske baka bullar oxå men jag får se om jag orkar..köpte mandelmassa o tänkte blanda de med äppelbitar o ha i längder..tror de kan bli gott.
Annars e de en helt vanlig vecka som kommer..tror inte att de händer så mycket..inget som jag vet om iallafall.
På Söndag ska vi åka på kryssning.De var längesen nu o jag ser fram emot den samtidigt som jag känner lite oro eftersom de var just längesen.Kan bli lite jobbigt med bussen o terminalen o så men de får jag ta då isåfall.Ska försöka glädja mej istället.

Ha en jättebra dag alla!!!
see yyaahh!!

nytt...

Ny färg o ny vikt..yesss!!!
Känner mej som en ny människa juh..haha..
Har äntligen lagt i lite färg i håret..samma som förut dock..men uppfräschad o inte längre grå i botten.De e fasligt så grå man blivit..haha..
Sen var vågen jättesnäll i morse oxå..75,4 e nu min nya vikt..de tar sej!!Bara några hekto kvar.
Men de konstiga e att jag har inte minskat sååå mycket runt magen som jag skulle vilja mest..de som försvinner e ansikte o ben..suck..men man kan ju inte få allt här i världen.Skulle nog behöva träna lilla maggen en del skulle jag tro.Liiiiite lat där se..;0)
Men nu börjar man vara "normal" enligt BMI..

Igår hörde jag ifrån den nuvarande ägaren till lilla vovven som jag ska få..nu e de inte långt kvar.valparna e födda den 10 aug. så dom e så gott som mogna att flytta nu..skulle tro att de blir lagom att få hem henne när vi har varit på kryssningen den 12 okt.
dom skulle komma o hälsa på mej ett par ggr. så att jag inte e helt okänd för henne..
Åhh så jag längtar dit!!Ska bli sååå roligt med en ny familjemedlem juh..
Star heter hon o e sååå söt.Hoppas bara att hon kommer att trivas hos oss o att Dixie (kissen) kommer överens med henne oxå..de e viktigt.

här e en liten bild av henne..

Ha de så gott govänner o sköt om er!!!
Kramar om!!!

RSS 2.0